Regulamentul Camerei Deputaţilor – modificări (HCD nr. 79/2021)

26 nov. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 132

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Regulamentul Camerei Deputaților

(rep. M. Of. nr. 778 din 12 august 2021)

 

Hotărârea Camerei Deputaților (HCD) nr. 79/2021 privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților

(M. Of. nr. 1126 din 25 noiembrie 2021)

– modifică: art. 41 alin. (4), art. 61 pct. 3;

– introduce: art. 61 pct. 25.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

 

În M. Of. nr. 1126 din 25 noiembrie 2021 s-a publicat Hotărârea Camerei Deputaților (HCD) nr. 79/2021 privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților.

Redăm, în cele ce urmează, modificările, dar și completările aduse Regulamentului.

 

Art. 41 alin. (4)

Vechea reglementare

„(4) Un deputat face parte, în mod obligatoriu, dintr-o singură comisie permanentă, cu excepția membrilor Comisiei pentru regulament, Comisiei de validare, Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, Comisiei pentru afaceri europene, Comisiei pentru constituționalitate, Comisiei pentru știință și tehnologie și ai Comisiei pentru tineret și sport, care pot face parte și din altă comisie permanentă. Pe durata mandatului, membrii Biroului permanent al Camerei Deputaților pot opta pentru una dintre comisiile permanente și pentru una dintre comisiile stabilite ca excepții în prezentul alineat. Deputații pot face parte și din comisii comune cu Senatul.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 41 alin. (4) se modifică și va avea următorul conținut:

(4) Un deputat face parte, în mod obligatoriu, dintr-o singură comisie permanentă, cu excepția membrilor Comisiei pentru regulament, Comisiei de validare, Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, Comisiei pentru afaceri europene, Comisiei pentru constituționalitate, Comisiei pentru știință și tehnologie, Comisiei pentru tineret și sport și ai Comisiei pentru antreprenoriat și turism, care pot face parte și din altă comisie permanentă. Pe durata mandatului, membrii Biroului permanent al Camerei Deputaților pot opta pentru una dintre comisiile permanente și pentru una dintre comisiile stabilite ca excepții în prezentul alineat. Deputații pot face parte și din comisii comune cu Senatul.

 

Monitor Dosare

Art. 61 pct. 3

Vechea reglementare

„3. Comisia pentru industrii și servicii

– industria și ramurile ei; comerț interior și exterior, turism și servicii turistice, protecția consumatorilor; strategii de dezvoltare a industriilor și a serviciilor; asigurarea resurselor de materii prime și energie pentru economia națională; dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în industrie și servicii; probleme specifice ale privatizării în industrie și servicii, ale dezvoltării sectorului privat în aceste ramuri; bursele de mărfuri industriale și servicii; strategii de investiții; calitatea produselor industriale și a serviciilor; standarde și mărci; protecția investițiilor și a mărcilor; progresul tehnic și dezvoltarea tehnologică; eficiența și capacitatea concurențială a produselor și serviciilor pe piața internă și externă.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 61 pct. 3 se modifică și va avea următorul conținut:

3. Comisia pentru industrii și servicii

– industria și ramurile ei; comerț interior și exterior; protecția consumatorilor; strategii de dezvoltare a industriilor și a serviciilor; asigurarea resurselor de materii prime și energie pentru economia națională; probleme specifice ale privatizării în industrie și servicii, ale dezvoltării sectorului privat în aceste ramuri; bursele de mărfuri industriale și servicii; strategii de investiții; calitatea produselor industriale și a serviciilor; standarde și mărci; protecția investițiilor și a mărcilor; progresul tehnic și dezvoltarea tehnologică; eficiența și capacitatea concurențială a produselor și serviciilor pe piața internă și externă.

 

Art. 61 pct. 25

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 61, după pct. 24 se introduce un nou punct, pct. 25, cu următorul cuprins:

25. Comisia pentru antreprenoriat și turism

– promovarea turismului și a serviciilor turistice; dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în industrie și servicii; implementarea obligațiilor legislative asumate prin convențiile internaționale ratificate de România și implementarea legislației europene în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii și în domeniul turismului.

Regulamentul Camerei Deputaților – modificări (HCD nr. 79/2021) was last modified: noiembrie 26th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter