Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 – modificări (H.G. nr. 589/2018)

10 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2507

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar

Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

(M. Of. nr. 284 din 30 martie 2018)

H.G. nr. 589/2018

(M. Of. nr. 693 din 8 august 2018)

 modifică: la anexa 8: lit. A pct. 3; la anexa nr. 9: partea introductivă a articolului unic, pct. I lit. A, pct. I lit. B subpct. 1 și 2, pct. IV lit. A, subpct. 2, pct. V lit. B;

 introduce: anexa nr. 8 lit. A pct. 3^1;

– abrogă: la anexa nr. 9: pct. I lit. C, pct. V lit. C.

În M. Of. nr. 693 din 8 august 2018, s-a publicat H.G. nr. 589/2018 privind modificarea și completarea H.G. nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială”. 

Astfel, H.G. nr. 589/2018 modifică, dar și completează anexele nr. 8 și 9 la Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială” (M. Of. nr. 284 din 30 martie 2018).

Vă prezentăm, în continuare respectivele modificări aduse prin H.G. nr. 589/2018.

 

Anexa nr. 8 lit. A pct. 3 din Regulamentul-cadru (modificată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

Pachet: Principiile procedurei judiciare

În vechea reglementare, la anexa nr. 8 lit. A, pct. 3 prevedea:

„A. Spor de la 12% până la 15% din salariul de bază:

(…)

3. personalul de specialitate medico-sanitar din cabinetele medicale organizate în creșe, grădinițe, școli și unitățile de învățământ superior;”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 8 lit. A, pct. 3 se modifică și va avea următorul cuprins:

„3. personalul de specialitate medico-sanitar din cabinetele medicale organizate în grădinițe, școli și unitățile de învățământ superior;”.

 

Anexa nr. 8 lit. A pct. 3^1 din Regulamentul-cadru (introdusă prin H.G. nr. 589/2018)

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 8 lit. A, după pct. 3 se introduce un nou punct, pct. 3^1, cu următorul cuprins:

„3^1. personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din creșe;”.

 

Anexa nr. 9 partea introductivă a articolului unic din Regulamentul-cadru (modificată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la anexa nr. 9 partea introductivă a articolului unic prevedea:

„Personalul care își desfășoară activitatea în unitățile de asistență socială/centre cu sau fără cazare beneficiază de sporul prevăzut la art. 14 de la cap. II din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 9, partea introductivă a articolului unic se modifică și va avea următorul cuprins:

„Personalul care își desfășoară activitatea în unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică, cu sau fără cazare, beneficiază de sporul prevăzut la art. 14 din cap. II din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:”.

 

Anexa nr. 9 pct. I lit. A din Regulamentul-cadru (modificată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la anexa nr. 9 pct. I, lit. A prevedea:

„I. Locurile de muncă, categoriile de personal și mărimea concretă a sporurilor pentru personalul care își desfășoară activitatea în condiții deosebit de periculoase, conform prevederilor art. 14 alin. (1) lit. a) de la cap. II din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare

A. Spor de la 50% până la 75% din salariul de bază acordat personalului de specialitate din:

1. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu cazare/fără cazare, care acordă servicii persoanelor (adulți și copii) cu handicap psihic sau mintal;

2. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/serviciile sociale, cu cazare/fără cazare, destinate exclusiv persoanelor infectate cu HIV/bolnave de SIDA, TBC;

3. modulele de reabilitare comportamentală și unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/serviciile sociale, cu cazare/fără cazare, destinate persoanelor cu nevoi de recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromusculară și neurologică”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 9 pct. I, lit. A se modifică și va avea următorul cuprins:

„A. Spor de la 50% până la 75% din salariul de bază acordat personalului din:

1. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu cazare/fără cazare, care acordă servicii persoanelor (adulți și copii) cu handicap psihic sau mintal;

2. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/serviciile sociale, cu cazare/fără cazare, destinate exclusiv persoanelor infectate cu HIV/bolnave de SIDA, TBC;

3. modulele de reabilitare comportamentală și unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/serviciile sociale, cu cazare/fără cazare, destinate persoanelor cu nevoi de recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromusculară și neurologică”.

 

Anexa nr. 9 pct. I lit. B subpct. 1 și 2 din Regulamentul-cadru (modificată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la anexa nr. 9 pct. I lit. B, subpct. 1 și 2 prevedeau:

„B. Spor de la 25% până la 50% din salariul de bază acordat:

1. personalului de specialitate din unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu[…] cazare, pentru copiii care săvârșesc fapte penale și nu răspund penal, precum și din serviciile de intervenție în regim de urgență/centrele de primire în regim de urgență;

2. asistentului personal profesionist/asistentului maternal profesionist pe perioada în care are în îngrijire o persoană cu handicap grav psihic sau mintal”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 9 pct. I lit. B, subpct. 1 și 2 se modifică și vor avea următorul cuprins:

„1. personalului din unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu cazare/fără cazare, pentru copiii care săvârșesc fapte penale și nu răspund penal, precum și din serviciile de intervenție în regim de urgență/centrele de primire în regim de urgență;

2. asistentului personal profesionist/asistentului maternal profesionist pe perioada în care are în îngrijire o persoană cu handicap grav psihic sau mintal, acordat în plus față de cel menționat la litera E”.

 

Anexa nr. 9 pct. I lit. C din Regulamentul-cadru (abrogată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la anexa nr. 9 pct. I, lit. C prevedea:

„C. Spor de la 15% până la 25% din salariul de bază acordat personalului de specialitate din:

1. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/serviciile sociale, fără cazare, destinate exclusiv persoanelor infectate cu HIV/bolnave de SIDA, TBC.

2. modulele de reabilitare comportamentală și unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/serviciile sociale, fără cazare, destinate persoanelor cu nevoi de recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromusculară și neurologică”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 9 pct. I, lit. C se abrogă.

 

Anexa nr. 9 pct. IV lit. A subpct. 2 din Regulamentul-cadru (modificată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la anexa nr. 9 pct. IV lit. A, subpct. 2 prevedea:

„IV. Locurile de muncă, categoriile de personal și mărimea concretă a sporurilor pentru personalul din unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale cu sau fără cazare care își desfășoară activitatea în condiții periculoase sau vătămătoare, conform prevederilor art. 14 alin. (1) lit. d) de la cap. II din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare

A. Spor de până la 15% din salariul de bază, acordat personalului care își desfășoară activitatea în:

(…)

2. servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități și pentru persoane vârstnice”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 9 pct. IV lit. A, subpct. 2 se modifică și va avea următorul cuprins:

„2. servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități și pentru persoane vârstnice”.

 

Anexa nr. 9 pct. V lit. B din Regulamentul-cadru (modificată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la anexa nr. 9 pct. V, lit. B prevedea:

„V. Locurile de muncă, categoriile de personal și mărimea concretă a sporurilor pentru personalul din unitățile de asistență socială/centre cu sau fără cazare, care își desfășoară activitatea în condiții deosebite (stres sau risc), conform prevederilor art. 14 alin. (1) lit. e) de la cap. II din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare

(…)

B. Spor de 15% din salariul de bază, acordat pentru personalul de specialitate din:

1. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu cazare, de îngrijiri paliative;

2. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu cazare/fără cazare, care acordă servicii pentru persoanele vârstnice dependente conform grilei naționale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 886/2000;

3. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu sau fără cazare, care lucrează cu persoanele fără adăpost și copiii străzii;

4. unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu sau fără cazare, care acordă servicii persoanelor cu handicap (adulți și copii), altele decât cele menționate la pct. I”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 9 pct. V lit. B se modifică și va avea următorul cuprins:

„B. Spor de 15% din salariul de bază, acordat pentru personalul din:”.

 

Anexa nr. 9 pct. V lit. C din Regulamentul-cadru (abrogată prin H.G. nr. 589/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, la anexa nr. 9 pct. V, lit. C prevedea:

„C. Spor de 15% din salariul de bază acordat personalului, altul decât cel prevăzut la pct. I lit. A, B și C din unitățile de asistență socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale cu sau fără cazare”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la anexa nr. 9 pct. V, lit. C se abrogă.

Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 – modificări (H.G. nr. 589/2018) was last modified: august 10th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter