Reglementări contabile

22 iun. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 599

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 895/2017 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2017 a operatorilor economici precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile (intrare în vigoare: 21 iunie 2017)

Prin acest ordin s-au aprobat:

a) sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2017 a operatorilor economici.
b) modificarea OMFP nr. 1802/2014 (reglementările contabile armonizate) cu privire la contabilizarea certificatelor verzi și introducerea funcțiunii contului 804 „Certificate verzi”.
c) modificarea OMFP nr. 2844/2016 (reglementările contabile conforme IFRS) cu privire la introducerea funcțiunii contului 804 „Certificate verzi”.

Sunt introduse reglementări referitoare la întocmirea raportărilor de către societățile care au ales o durată diferită a exercițiului financiar.

Raportările se întocmesc de operatorii economici care în exercițiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei (inclusiv sucursale ori alte sedii permanente ale persoanelor juridice cu sediul în străinătate).

La data intrării în vigoare a acestui ordin se abrogă OMFP nr. 916/2016 pentru aprobarea Sistemul.

Reglementări contabile was last modified: iunie 22nd, 2017 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter