Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale

25 mart. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3.590

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ordinul președintelui ANAF nr. 819/2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare (intrare în vigoare: 22 martie; M. Of. nr. 223 din 22 martie 2019)

Prin acest ordin se aprobă:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

1. Procedura privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale;

2. Modelul și conținutul următoarelor formulare:

a) Formular (163) – „Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”;

b) Formular (164) – „Decizie privind aprobarea/respingerea cererii de înscriere în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”;

c) Formular (165) – „Decizie privind radierea din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”;

d) Formular (166) – „Decizie privind îndreptarea erorii la soluționarea cererii de înscriere în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”;

e) Formular (167) – „Decizie privind îndreptarea erorii la radierea din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”;

f) „Referat privind soluționarea cererii de înscriere în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”;

g) „Referat privind radierea din Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale”;

h) „Referat privind îndreptarea erorilor”.

3. Conform ordinului, Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale este public, este organizat de ANAF, fiind afișat pe website-ul instituției și este gestionat informatic de Centrul Național de Informații Financiare. Registrul poate fi interogat prin utilizarea serviciului web de furnizare a informațiilor. termenii și condițiile de utilizare a serviciului sunt publicate pe website-ul ANAF.

4. Condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca entitățile/unitățile de cult să fie înregistrate sunt:

a) să desfășoare activitate în domeniul pentru care au fost înființate;

b) să îndeplinească toate obligațiile fiscale declarative;

c) să nu aibă obligații fiscale restante la buget mai vechi de 90 zile de la scadență/termenul de plată;

d) să fi depus situațiile financiare anuale. Această condiție se consideră îndeplinită pentru entitățile/unitățile de cult care nu sunt obligate să întocmească și să depună situații financiare anuale.

e) nu au fost declarate inactive.

Îndeplinirea condițiilor (2-5) este verificată de către compartimentul de specialitate până la data de 10 a lunii următoare încheierii fiecărui trimestru calendaristic.

5. Înscrierea în Registru se face în baza solicitării entității/unității de cult care are obligația depunerii formularului (163) prin mijloace electronice de transmitere la distanță, însoțit de certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal local în a cărui evidență este înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale entitatea/unitatea de cult.

În urma analizei efectuate de către compartimentul de specialitate din cadrul organului fiscal competent, cererea de înregistrare poate fi aprobată sau respinsă (formular 164). Anterior respingerii cererii, se asigură exercitarea dreptului de a fi ascultat pentru entitatea/unitatea de cult în cauză.

Înscrierea în Registru se face cu data comunicării Deciziei privind aprobarea/respingerea cererii de înscriere în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Îndreptarea erorilor se face din oficiu sau la cererea entității/unității de cult prin emiterea formularului (166).

6. Radierea din Registru se face prin depunerea formularului (163) și emiterea, în urma analizei, a formularului (165) de către organul fiscal. Data radierii este data comunicării deciziei. Pentru îndreptarea erorilor privind radierea se utilizează formularul (167).

 

Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale was last modified: martie 25th, 2019 by Emilian Duca
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter