Referendum pentru revizuirea Constituţiei

4 iun. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 666

Președintele Klaus Iohannis cere organizarea cât mai rapidă a referendumului pentru revizuirea Constituției.

Referendumul pentru revizuirea Constituției, pentru implementat ce s-a votat acum, trebuie organizat când se poate de repede și cu cât mai repede cu atât mai bine. Pe de altă parte, având în vedere că avem patru alegeri, primele le-am avut, avem încă trei, ar fi cel puțin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri, fiindcă românii nu cred că agreează să vină la vot de patru ori plus încă o dată. Nu este niciun fel de problemă ca referendumul de validare să fie suprapus peste una din alegerile ce vor veni în următorul an. (…) Prezidențialele sunt primele, dar nu este obligatoriu să venim cu referendum pe prezidențiale, putem să venim la fel de bine pe alegerile locale sau chiar pe parlamentare”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

De altfel, președintele a invitat partidele la consultări în legătură cu acest referendum.

Opoziția anunță introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a unei noi moțiuni de cenzură cu privire la activitatea Guvernului Dăncilă.

„Am încercat să analizăm și calendarul posibil pe marginea moțiunii de cenzură, pe care opoziția o va depune cel mai probabil săptămâna viitoare, și am discutat scenarii pentru ca moțiunea să treacă. Scenariile sunt ca moțiunea să treacă sau să nu treacă. În situația în care moțiunea va trece vom discuta despre un guvern interimar sau un nou guvern. Alegerile anticipate după prezidențiale sunt o necesitate și asta i-am transmis și președintelui, pentru că altfel am rămâne captivi ai unei majorități parlamentare care nu mai funcționează în România. Am transmis că vom susține orice variantă a unui Guvern, non PSD. Plus alegerea primarilor în două tururi și acea abrogarea a O.U.G. nr. 114”, a afirmat Dan Barna, liderul USR, azi la Cotroceni, scrie Cotidianul.

„Acesta a adăugat, referitor la discuțiile despre referendum, că, odată cu revizuirea Constituției, ar trebui să fie inclusă și transpusă în Legea fundamentală și inițiativa Fără penali în funcții publice a USR”, mai notează Cotidianul.

Campanie Craciun UJmag 2020

Președintele Klaus Iohannis a criticat, azi votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că „scutul” făcut de PSD și ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înțeles mesajul românilor.

„Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari. Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi «pentru», 71 «împotrivă» și o abținere. Ulterior, Tăriceanu a spus că, în present, nu mai este o opțiune candidatura sa pentru alegerile prezidențiale”, notează Mediafax.

Presa notează: CCR amână discutarea sesizării președintelui Iohannis referitoare la modificările codurilor.

„Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat din nou, luni, sesizările depuse de către PNL, USR și de către președintele Klaus Iohannis la legile prin care au fost modificate Codul penal și Codul de procedură penală. Noul termen fixat este pe 26 iunie”, mai notează News.ro.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, marți, prelungirea delegării Laurei Codruța Kovesi în funcția pe care o ocupă la Parchetul General”, au declarat, pentru Agerpres, surse din CSM.

„Pe ordinea de zi a Secției pentru procurori din cadrul CSM s-a aflat un punct referitor la prelungirea delegării în funcții de conducere și în funcții de execuție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a mai multor procurori, printre care și Kovesi. Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a fost delegată, pe 11 iulie 2018, de către procurorul general de la acea vreme, Augustin Lazăr, în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. (…) Kovesi are atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016-2020”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Referendum pentru revizuirea Constituției was last modified: iunie 4th, 2019 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter