Rectificarea bugetară

12 sept. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 635

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu una dintre cele mai așteptate informații din această toamnă: rectificarea bugetară.

„Rectificarea bugetară pozitivă alocă sume suplimentare mai multor ministere, în special pentru plăți de salarii, include și tăieri de fonduri, cele mai mari sume fiind luate de la investiții Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Transporturilor”, scrie Adevărul.

Adevărul prezintă lista ministerelor care vor primi bani în plus  la rectificare: Ministerul Agriculturii – 1,7 miliarde de lei; Ministerul Administrației și Internelor – 1,1 miliarde de lei – pentru mentenanța aeronavelor achiziționate, echipamente pentru intervenție și drepturi salariale și de pensii; Ministerul Sănătății – 207 milioane de lei, pentru drepturi salariale; Ministerul Muncii – 95,9 milioane de lei; Ministerul Finanțelor – 426,6 milioane de lei pentru drepturi salariale și plata despăgubirilor pentru restituirea proprietăților. Ministerul Justiției va primi 357,4 milioane de lei, în principal pentru salarii și plata hotărârilor judecătorești; SRI – 298,9 milioane de lei pentru salarii și pensii, plus programe majore de achiziții; Ministerul Comerțului – 247,9 milioane de lei pentru finanțare programe, în special pentru IMM. Ministerul Public va avea 203,5 milioane de lei în principal pentru plata drepturilor salariale, Secretariatul General al Guvernului – 181,9 milioane de lei, în principal pentru salarizarea personalului clerical”.

O altă știre importantă este consemnată azi de Agerpres. De acum vom ști cu exactitate câți români au drept de vot. „Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 11 septembrie 2017 este de 18.877.178, cu 213 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 16 august 2017, când erau înregistrați 18.876.965 de alegători români, informează un comunicat de presă al instituției. AEP arată că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.269.152 au domiciliul sau reședința în țară, iar 608.026 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS”, notează Agerpres.

Ieri scriam despre Uraganul Irma care a lovit Florida și care a pus în pericol viața a milioane de americani.

Cotidianul scrie azi despre măsurile luate de Ministerul Afacerilor Externe pentru salvarea cetățenilor români afectați de uragan.

„Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, pentru coordonarea intervențiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului Irma își continuă activitatea prin toate structurile componente, active și operaționale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetățenilor români afectați. Până în prezent, în urma demersurilor susținute întreprinse de Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, un număr de patru cetățeni români au părăsit zona afectată. Doi cetățeni români au fost evacuați prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mări, urmând a-și continua călătoria către destinațiile finale. Alți doi cetățeni români, au fost evacuați în Puerto Rico, urmând să se îmbarce cu destinația New York, ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceștia”, precizează MAE, potrivit Cotidianul.

Presa consemnează zi de zi noi informații despre mersul anchetelor în dosarele unor politicieni cunoscuți.

News.ro scrie azi despre un dosar al Elenei Udrea.

Instanța supremă a respins definitiv, luni, contestația DNA la decizia Curții de Apel București care a stabilit să modifice condițiile controlului judiciar pentru Elena Udrea în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale din 2009, în sensul să poată părăsi țara însă aceasta este cercetată sub control judiciar și în dosarul Microsoft, astfel că nu poate pleca din România fără acceptul procurorilor”, arată News.ro.

Tot News.ro scrie despre președintele PNL, Ludovic Orban a cărui dosar se judecă la instant supremă.

„Președintele PNL, Ludovic Orban, a arătat, luni, în față judecătorilor de la instanța supremă că dorește să dea o declarație de inculpat în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în calitate de candidat PNL la Primăria București, și-a folosit funcția politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu”, scrie News.ro.

Dosarul va fi judecat peste o lună.

În final, amintim de un alt caz celebru, cel al fratelui președintelui Băsescu.

„Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență și aflat la Penitenciarul Poarta Albă, a fost eliberat condiționat, în baza unei decizii definitive luate luni de Tribunalul Constanța”, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Rectificarea bugetară was last modified: septembrie 12th, 2017 by Claudiu Pamuc
4 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter