Record de pacienți la Terapie Intensivă

29 iul. 2020
Vizualizari: 455

Ultimele date prezentate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență ne indică stabilirea unui nou record negativ în lupta anti-COVID: 377 de pacienți sunt internați la ATI.

„Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Alte 1.182 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost înregistrate de marți până miercuri, potrivit anunțului autorităților, din 22.529 de teste prelucrate. De asemenea, alte 30 de decese au fost raportate, iar 377 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, cu 24 mai mulți în 24 de ore. Până astăzi( n.n. 29 iulie 2020), 2.269 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.(…) Pe teritoriul României, 2.713 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.510 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 16.304 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 21 de persoane”, relatează Cotidianul.

Guvernul dorește să introducă o serie de măsuri, care ar trebui să limiteze creșterea numărului persoanelor cu COVID-19. Aceste măsuri ar urma să fie luate pe litoral, acolo unde distanțarea socială nu se respectă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, marți, o hotărâre prin care propune ca pe plajă distanța mai mică de doi metri să fie permisă doar pentru soți și copii. Într-o intervenție la Digi24, ministrul sănătății a spus că regula se aplică și în apă.

„Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, scrie Libertatea.

„Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a precizat, la Digi24, că responsabili de aplicarea acestor măsuri vor fi autoritățile locale, precum și administratorii plajelor. El a anunțat că vor fi făcute și controale pentru a se asigura că măsurile sunt respectate. Totodată, întrebat dacă regula este valabilă și în apă, ministrul a spus că «regula este valabilă și în apă, trebuie doar să o respectăm»”, mai arată Libertatea.

Începând de joi, masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise, în județul Dâmbovița.

„Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, potrivit Digi24, notează Radio Europa Liberă.

Decizia vine la o zi după ce o măsură similară a fost luată în Argeș.

„Tot marți, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a stabilit instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică”, mai scrie Radio Europa Liberă.

Presa mai scrie că Guvernul Orban are în analiză trei-patru scenarii pentru deschiderea școlilor în această toamnă.

„Am constituit un grup de lucru interministerial, chiar și astăzi are o ședință, care pregătește toate scenariile privind situația epidemiologică pentru deschiderea școlilor. (…) Deci, trebuie să facem evaluarea infrastructurii, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice, să facem evaluarea accesului care există”, a spus premierul  Ludovic Orban, scrie Agerpres.

„Premierul a reamintit că Guvernul a alocat 250 de milioane de lei din Fondul de rezervă special „pentru a putea achiziționa tablete cu conectare la internet pentru elevii care nu au în momentul de față, pentru a asigura accesul la învățământul online pentru toți elevii”, arată Agerpres.

„Sunt o serie de lucruri care sunt în analiză, în evaluare și în urma cărora este normal că vom stabili scenariile – vor fi trei, patru scenarii. Se știe, că nu sunt multe. Ne uităm ce se întâmplă afară, în toate țările, vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile și când vom fi pregătiți să comunicăm vom comunica, dar încă o dată spun – totul depinde de evoluția situației epidemiologice”, a mai declarat Orban, mai notează Agerpres.

Moțiunea de cenzură anunțată de PSD nu va avea sprijinul politic al UDMR. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formațiunea sa nu va semna o moțiune de cenzură a Guvernului Orban.

„Noi nu vom semna o moțiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm despre o… doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii (…). Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moțiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituțional, o instituție constituțională, un instrument politic în mâna Opoziției”, a precizat liderul UDMR la RFI, scrie Agerpres.

Vă doresc o seară liniștită!

Record de pacienți la Terapie Intensivă was last modified: iulie 29th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: