Record de decese din cauza COVID-19

1 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 167

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În fiecare zi, coronavirusul provoacă noi recorduri.

„Autoritățile au anunțat marți 1.053 de noi cazuri COVID în România în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 22.326 de teste. Cifra deceselor înregistrate în ultimele 24 de ore este fără precedent: 60 de oameni au murit. Și numărul pacienților internați la ATI a crescut, de la 506 la 522”, scrie Libertatea.

Inteligența artificială în materie penală

„Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 586 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Îngrijorătoare este însă cifra deceselor. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 60 de decese (35 de bărbați și 25 de femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. Este o cifră fără precedent. Pe 25 august erau înregistrate 58 de decese”, mai notează Libertatea.

Luna septembrie debutează cu majorarea pensiilor. Nu se dublează, așa cum promisese PSD, ci se majorează cu 14 procente.

 „Guvernul a decis creșterea punctului de pensie și, începând cu luna septembrie, se plătesc pensiile crescute; punctul de pensie a crescut cu 14%, atât ne-am permis din resursele care există. Orice decizie ulterioară o vom lua în funcție de evoluția economiei Majorarea punctului de pensie cu 14% de astăzi implică un efort bugetar de 3,6 miliarde de lei în acest an și de 11 miliarde de lei anul viitor – anunță Consiliul Fiscal, care apreciază că o astfel de măsură cu impact important asupra construcției bugetare pe anul 2021 ar trebui inclusă într-un cadru fiscal bugetar pe termen mediu”, a arătat premierul Ludovic Orban, relatează Evenimentul Zilei.

Și, tot de la 1 septembrie, se deschid restaurantele. Evident, autoritățile își fac griji în privința respectării normelor sanitare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat dacă, după redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, cinematografelor și după începerea școlii, autoritățile vor putea face față unui număr mare de îmbolnăviri.

„În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru  comun cu miniștrii de resort pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creștere a numărului de cazuri, o creștere mică pe care o asumăm. În măsura în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creștere a numărului de cazuri. (…) Avem evaluare care merge până în 1.500 de cazuri în condițiile în care se respectă regulile. În condițiile în care nu se respectă regulile vom avea o creștere și atunci vom fi nevoiți să intervenim cu restricții în anumite zone”, a explicat ministrul Sănătății, scrie News.ro.

Temeri există și în privința redeschiderii școlilor. Ministrul Nelu Tătaru a aflat că unii primari susțin că nu știu în ce condiții va începe noul an școlar.

„De o lună de zile vorbim de adaptarea la nivel local a scenariilor pe care le-am pus în transparență și sunt cunoscute de toată lumea, nu știu de ce acești primari nu cunosc aceste scenarii, iar libertatea e a comitetului județean pentru situații de urgență prin autorități locale, DSP și inspectorate școlare, adaptate la fiecare școală în parte. Fiecare școală în parte este evaluată de acum două săptămâni. Sunt cele trei scenarii în care se poate face și învățământ online acolo unde avem un indice de peste 3”, a afirmat ministrul Tătaru, mai scrie News.ro.

Copiii pot retransmite virusul și în acest fel îi pot îmbolnăvi pe cei de acasă.

„Avem 5.805 copii infectați, dintre care 1.978 erau sub 9 ani, iar 3.127 erau în 9 și 19 ani. Copiii sunt cei care pot transmite, bătrânii și cei care au anumite comorbidități pot face forme grave de boală”, a mai arătat ministrul Sănătății, notează News.ro.

Moțiunea de cenzură a PSD a eșuat. Ședința în care ar fi trebuit să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost închisă din lipsă de cvorum. În sală au fost doar 226 de parlamentari, în condițiile în care trebuiau 233.

„Nu PSD a pierdut pentru că nu a reușit moțiunea, ci a pierdut poporul român. Dacă nu am fi avut o coaliție din umbră formată din PNL, PMP, USR și UDMR, guvernul Orban era istorie astăzi!”, scrie Cazanciuc pe Facebook, arată Cotidianul.

„O mare și nescuzabilă rușine…”, a scris pe Facebook senatorul PSD, Șerban Nicolae, comentând faptul că ședința de luni a Parlamentului, în care trebuia să se dezbată moțiunea de cenzură, a fost închisă din lipsă de cvorum, notează News.ro.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Întrebat exact dacă votul va fi reluat pe această moțiune sau pe alta, liderul PSD, Ciolacu, a afirmat: „Politic, noi ar trebui în acest moment să așteptăm, pe această moțiune, decizia CCR. Putem să avem vot și să vină CCR să spună că e neconstituțional și să punem Guvernul la loc”, scrie News.ro.

„Liderul PSD a precizat că primul termen a fost stabilit în 15 septembrie”, mai arată News.ro.

Seară frumoasă!

Record de decese din cauza COVID-19 was last modified: septembrie 1st, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter