Recomand practicienilor în insolvență să țină cât mai aproape de profesorii specializați în contabilitate și fiscalitate

22 apr. 2019
Vizualizari: 2091

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu dl Marian Săcărin, membru al Consiliului Științific al INPPI și invitat de onoare al acestei Adunări Generale a UNPIR Filiala București – dle profesor, care a fost cuvântul dumneavoastră de salut pentru membrii Filialei UNPIR București?

Marian Săcărin: Urez membrilor Filialei București mult succes în activitatea desfășurată, iar tuturor membrilor Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență le urez la mulți ani cu ocazia sărbătoririi celor 20 de ani de activitate! Multe realizări și multe împliniri!

Nicolae Cîrstea: Așa cum s-a spus în prezidiul adunării de astăzi, practic, profesia de economist este majoritară în interiorul Uniunii și al profesiei de practician în insolvență. Sunteți specialist pe această zonă economică și cred că preocupările dumneavoastră ca autor și ca practician sunt importante pentru bunul mers al profesiei de practician în insolvență.

Marian Săcărin: Da, profesia de practician în insolvență este foarte complexă, atinge foarte multe laturi ale economiei – aspecte juridice, aspecte economice, aspecte legate de evaluare. Din punct de vedere contabil, această profesie generează foarte multe provocări – m-aș lega de aspectele legate de haircut, un aspect foarte important pentru societățile aflate în insolvență, iar aici apar foarte multe particularități, atât contabile, cât și fiscale.

Nicolae Cîrstea: Rolul specialiștilor și, în speță, al profesorilor universitari – membri sau nu ai consiliilor științifice ai uniunilor profesionale – este important pentru bunul mers al fiecărei profesii. Având în vedere specializarea dumneavoastră, care ar fi recomandările pe care le-ați face Uniunii și fiecăruia dintre practicienii în insolvență pentru a avea un bun mers al activității pe care o desfășoară?

Marian Săcărin: Recomand practicienilor în insolvență să țină cât mai aproape de profesorii specializați în contabilitate și fiscalitate, pentru că în ultimul timp au apărut foarte multe aspecte și care, cu siguranță, intră în sfera de preocupare a acestora.

Nicolae Cîrstea: Dle profesor, vă așteptăm, în perspectiva anilor următori, și cu aprofundări ale acestei materii pe care o parcurg practicienii în insolvență, cu cărți, cu articole alături de profesie și de Uniune.

Marian Săcărin: Vă mulțumesc foarte mult pentru invitație și accept cu plăcere provocarea dumneavoastră.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc.

 

Recomand practicienilor în insolvență să țină cât mai aproape de profesorii specializați în contabilitate și fiscalitate was last modified: mai 2nd, 2019 by Marian Săcărin

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice