Reacția Președintelui României față de Raportul privind progresele realizate de România în cursul anului 2015 în cadrul MCV

29 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 718

Despre

  • Progresele înregistrate în reforma în sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei
  • Sustenabilitatea eforturilor autorităților române
  • Convingerea că anul 2016 va consolida progresele înregistrate, în beneficiul cetăţenilor

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, apreciază că Raportul elaborat de către Comisia Europeană, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), confirmă, pentru al treilea an consecutiv, progresele înregistrate de România cu privire la reforma în sistemul judiciar și lupta împotriva corupției.

România se află pe o direcție ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul țării noastre pentru consolidarea statului de drept și independența justiției fiind unul ireversibil.

Președintele României constată că există, în prezent, o abordare convergentă la nivel european cu privire la progresele semnificative înregistrate de România în combaterea corupției. Aceste evaluări se regăsesc și în raportul GRECO, publicat de Consiliul Europei pe 22 ianuarie a.c.

Raportul dat publicității de către Comisia Europeană arată că principalele instituții din domeniul judiciar și de integritate au continuat să obțină rezultate impresionante în lupta împotriva corupției la nivel înalt. Se confirmă astfel sustenabilitatea eforturilor autorităților române și determinarea de a face reformele necesare pentru societatea românească.

Președintele României susține cu aceeași hotărâre continuarea demersurilor în domeniul justiției și combaterii corupției și își exprimă convingerea că anul 2016 va consolida progresele înregistrate, în beneficiul cetățenilor.

Sursa informației este Administrația Prezidențială (www.presidency.ro).

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

👍Vezi și: Fișa informativă a Comisiei Europene asupra Raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV

Reacția Președintelui României față de Raportul privind progresele realizate de România în cursul anului 2015 în cadrul MCV was last modified: ianuarie 29th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter