Război în PNL

12 aug. 2021
Vizualizari: 512

Grupul de Comunicare Strategică anunță că, începând de vineri, la trecerea frontierelor din țările Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin boala COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR.

„Vă reamintim faptul că, începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, scrie News.ro.

„Femeile însărcinate ar trebui să fie vaccinate împotriva COVID-19, se spune într-o nouă analiză care nu a arătat un risc crescut de pierdere a sarcinii, a informat miercuri seară Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite”, potrivit agenției Reuters, citată de Libertatea.

„Astfel, femeile gravide pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri care au autorizație de urgență, este vorba despre Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson. Agenția americană nu recomanda anterior femeilor însărcinate să fie vaccinate, afirmând că acestea ar trebui să discute mai întâi cu furnizorii lor de servicii de îngrijire a sănătății. (…) Sarcina crește riscul unor forme grave de boală cauzate de coronavirus, potrivit CDC, iar infecția în timpul sarcinii crește riscul nașterii premature”, notează Libertatea.

Lupta pentru președinția PNL intră într-o nouă etapă, cea a dezvăluirilor de presă. Evenimentul Zilei prezintă pe larg acest subiect, consemnând punctele de vedere ale celor implicați în acest scandal.

„Conform informațiilor obținute de Flux 24, după o căutare pe www.iowacourts.state.ia.us, actualul premier Florin Vasile Cîțu ar fi fost încarcerat timp de două zile în SUA. El a fost acuzat de conducere sub influența alcoolului sau drogurilor, dat fiind că legislația americană nu face diferență între ele. Mai mult, conform documentului publicat pe site-ul Curții de Justiție din Iowa, Florin Vasile Cîțu ar fi primit și o amendă de 1000 de dolari americani în urma unei decizii dată de un judecător, dat fiind că actualul premier și-a recunoscut fapta,”, scrie Evenimentul Zilei.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Premierul Florin Cîțu a confirmat informația, dar a acuzat competiția internă din PNL pentru apariția ei.

Da. S-a întâmplat acum 20 de ani. A fost vorba de conducere sub influența alcoolului, în urmă cu 20 de ani. Am plătiti amenda care a fost foarte mare. Este o contravenție. Dar interesant este că această informație nu a apărut în cele patru scrutinuri de alegeri în care am candidat împotriva PSD, ci acum, în timpul campaniei de alegeri interne pentru PNL”, a declarat Florin Cîțu, scrie Evenimentul Zilei.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, miercuri seara, pe Facebook, cerând Președintelui Klaus Iohannis să-i solicite demisia prim-ministrului.

„După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică și la o retragere a premierului Florin Cîțu, solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului! O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni”, a scris pe Facebook liderul PSD, Marcel Ciolacu, scrie Evenimentul Zilei.

Europarlamentarul Rareș Bogdan îl apără pe Florin Cîțu.

„Cîțu nu e ales de noi să fie starețul Mânăstirii Plumbuita, al Mânăstirii Rohia, nici pentru poziția de patriarh. A făcut greșeli. Câți români nu au făcut greșeli în această lumea?”, a subliniat Rareș Bogdan, scrie B1Tv.

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, vorbește despre necesitatea unei evaluări a activității Guvernului pe principalele măsuri politice pe care actuala coaliție și le-a asumat, dar nu le-a rezolvat, anume desființarea pensiilor speciale, depolitizarea administrației publice și desființarea SIIJ.

Trebuie făcută evaluarea activității Guvernului. Ce înțeleg eu prin această evaluare? Avem un program de guvernare, ne-am angajat la niște măsuri, inclusiv la niște reforme, unele cu angajament politic general, altele care țin de diferite ministere și ideea va fi să verificăm ce anume s-a făcut și nu s-a făcut. (…) Sunt măsuri politice importante, suntem cam tot acolo de unde am plecat, cu pensiile speciale, am desființat doar pensiile speciale la parlamentari, în rest, suntem cam tot acolo. Cu depolitizarea administrației publice suntem cam tot de unde am plecat. Cu desființarea SIIJ, știți situația. Acestea sunt trei subiecte foarte importante și sper eu ca din toamnă încolo, după ce se termină campania asta internă, să putem să ne luăm niște angajamente politice pe aceste măsuri”, a precizat Cioloș, după ședința de coaliție, scrie Digi24.

Seară frumoasă!

Război în PNL was last modified: august 12th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: