Raportul UNBR privind aplicarea Avizului 16(2013) al CCJE – „O Europă a dreptului și a justiției”

10 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 749

Despre

  • Relațiile dintre judecători și avocați în vedere asigurării calității și eficienței justiției
  • „O Europă deschisă și sigură în serviciul cetățenilor și pentru protecția acestora”
  • „Realizarea unui spațiu european al justiției, astfel încât să se depășească fragmentarea actuală”
  • Avocații pot transmite observații și propuneri

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

UNBR a publicat Raportul de fundamentare a continuării proiectului privind aplicarea Avizului 16(2013) al CCJE „O Europă a dreptului și a justiției”, realizat de Grupul de Lucru al Consiliului UNBR constituit prin Hotărârea Consiliului nr. 2/2015, care va fi dezbătut în ședința Consiliului și de către Congresul avocaților din 25-26 martie 2016.

Avocații pot transmite consiliilor barourilor din care fac parte observații și propuneri care vor fi avute în vedere la dezbaterea Raportului în Consiliul UNBR.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Programul de la Stockholm – „O Europă deschisă și sigură în serviciul cetățenilor și pentru protecția acestora” aprobat de Consiliului Uniunii Europene în conformitate cu articolul 68 din TFUE 17024/09, definește orientările strategice pentru planificarea legislativă și operațională în interiorul spațiului de libertate, securitate și justiție.

Trebuie să se aprofundeze realizarea unui spațiu european al justiției, astfel încât să se depășească fragmentarea actuală. Ar trebui să se acorde prioritate mecanismelor care facilitează accesul la justiție, astfel încât populația să își poată valorifica drepturile pe întreg teritoriul Uniunii. Ar trebui, de asemenea, să se îmbunătățească cooperarea între profesioniștii din domeniul juridic, dar și formarea acestora (…) Punerea în aplicare a Proiectului realizat de UNBR în colaborare cu Judecătorul României la CCJE ,CSM, INPPA, INM , derulat în perioada octombrie 2014 – martie 2015, a avut ca scop punerea în aplicare a Recomandărilor Avizului 16 (2013) al CCJE dar, totodată, a atins implicit și obiectivul prevazut în Programul mai sus menționat”, se precizează în deschiderea respectivului Raport.

Avizul 16(2013) CCJE privește relațiile dintre judecători și avocați în vedere asigurării calității și eficienței justiției și poate fi consultat aici.

Sursa informației este UNBR (www.unbr.ro).

Raportul UNBR privind aplicarea Avizului 16(2013) al CCJE – „O Europă a dreptului și a justiției” was last modified: noiembrie 15th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter