Raportul dintre libertate și interdicție în cazul magistraților

1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 179
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Articolul analizează trei soluții adoptate la nivelul unei comisii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în data de 23 noiembrie 2021, cu privire la incompatibilitățile și interdicțiile aplicabile magistraților. Cu toate că răspund unor chestiuni aparent distincte, soluțiile CSM ridică probleme comune, pe de o parte, din perspectiva competenței acestei autorități de a impune o anumită interpretare a dispozițiilor din statutul magistraților și, pe de altă parte, în raport cu modalitatea în care a fost stabilit raportul dintre libertate și incompatibilitate/interdicție. Chiar dacă restricțiile aplicabile persoanelor care exercită funcția de magistrat sunt numeroase, conservarea libertății rămâne regula în materie, iar orice fel de incompatibilități și interdicții trebuie să fie expres și limitativ prevăzute de lege, normele care le impun trebuind să fie interpretate într-o manieră restrictivă.

Articolul a fost publicat în revista online a Facultății de Drept, AUBD – Forum Juridic nr. 3/2021, și poate fi consultat în integralitate aici

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni
Raportul dintre libertate și interdicție în cazul magistraților was last modified: decembrie 21st, 2021 by Gheorghe-Liviu Zidaru

Vă recomandăm:

Abonează-te la newsletter