Raportul de bilanț al Ministerului Justiției pentru perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016

4 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1514
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 4 ianuarie 2017: Raportul de bilanț al Ministerului Justiției pentru perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016

A fost publicat Raportul de bilanț al Ministerului Justiției pentru perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016, raport ce poate fi consultat mai jos.

Vă redăm mesajul de la final de mandat al ministrului justiției, doamna Raluca Prună:

Campanie Craciun UJmag 2020

„Acum e o vreme a bilanțului. Cum a fost anul 2016 și ce am reușit să fac? La ce au folosit multele nopți târzii la minister, miile de ore de muncă, zecile de ore pe drumurile patriei între penitenciare, instanțe, parchete, birouri de probațiune, sutele de ore pentru avizarea actelor normative înainte să intre în ședințele de guvern cu avizul de legalitate, alte sute pentru proiectele ministerului sau alte câteva sute în întâlniri de lucru? Răspunsul e mai complex decât mi-aș dori, dar voi încerca să-l dau cu onestitate.

Mi-aș fi dorit ca mesajul echipei guvernamentale din care fac parte să fi ajuns în mai mare măsură la publicul pe care l-am servit. Spun bine: l-am servit. Pentru că aceasta este guvernarea responsabilă – a fi în slujba cetății care te învestește cu încredere. Strategia muncii oneste, în slujba cetățeanului, cu responsabilitate față de banul public, cu transparență în decizii, cu respect față de colegii din subordine, pe care îi conduci prin puterea exemplului și nu prin cultura fricii, pare deocamdată minoritară. În schimb, fac rating manipularea grosolană, minciuna cu cât mai gogonată cu atât mai credibilă și injuriile, calomniile, decredibilizarea prin repetarea obsesivă a injuriilor și calomniilor. Lista acestora e lungă, prea bine cunoscută și nu mai merită reluată acum.

Cred că puteam explica mai bine ce și cât facem, cât și cum reparăm greșeli de sistem acumulate în ani. Am presupus că e de ajuns să ne facem treaba contra cronometru, fără să pierdem timp răspunzând atacurilor nerușinate.

Sunt convinsă că, pe termen mediu, semințele plantate de noi în acest an vor da roade. Sunt sigură că acest alt fel de a sluji cetatea este mâna câștigătoare. Nu imediat, dar foarte curând. Sunt sigură că solul este mai fertil decât cred politicienii de carieră (cei binecunoscuți, nu ca noi, cei mulți, anonimi, cu cariere cinstite și muncite).

Să nu uităm că, acum mai bine de un an, aceiași politicieni care au patronat timp de 25 de ani stagnarea, hoția și risipa fugeau de responsabilitatea formării unui guvern. Această responsabilitate de care alții s-au ascuns ne-a revenit nouă, câtorva profesioniști dintre mulții profesioniști necunoscuți ai acestei țări.

Am arătat în acest an că se poate guverna și altfel. și că lipsește, poate, doar curajul de a face pasul înainte și de a cere fiecare dintre noi, în fiecare zi, peste tot, o bună guvernare pentru această țară. Am învățat însă în acest an că suntem mai mulți decât cred ei, cei care au excelat doar în clientelism și lipsa de performanță.

Bilanțul meu la Ministerul Justiției este public. Și, pentru că am investit 14 luni grele și foarte intense pentru a face atâtea lucruri, promit că voi monitoriza ceea ce s-a câștigat și ceea ce se va întâmpla în continuare. Pentru că am învățat că atacurile murdare nu trebuie lăsate fără răspuns, voi denunța cu tărie orice minciună despre acest mandat.

Campania electorală a trecut și vom depăși în curând momentul promisiunilor. Vine vremea faptelor și, de aici înainte, vom vedea dacă și cât se va construi mai departe. Justiția este o miză mare și ne privește pe absolut toți. Cred că sistemul judiciar din România este matur și sper sa apere cu strășnicie tot ce s-a câștigat cu greu, în ani mulți.

Sunt așadar încrezătoare, deloc naivă, rămân implicată și știu că suntem mulți. Eu cred ca România merită mult mai mult, că România suntem noi, cei mulți, necunoscuți, care ne facem treaba onest.

Mai jos, este bilanțul pe scurt al unui an lung și dens. Bilanțul detaliat poate fi citit aici: http://bit.ly/2hBNicx

Mulțumesc colegilor din Ministerul Justiției, care formează o insulă de excelență în administrația publică din România, precum și echipei mele de secretari de stat și consilieri. Fără munca și dedicarea lor, realizările acestui mandat nu ar fi fost posibile.

Vă doresc tuturor un an nou bun, cu sănătate și încredere în puterea fiecăruia de a schimba România în bine!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Raportul de bilanț al Ministerului Justiției pentru perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016


21 decembrie 2016: Prezentarea Raportului de bilanț al Ministerului Justiției pentru perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016

În cadrul conferinței de presă de prezentare a raportului de bilanț al Ministerului Justiției pentru perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016, ministrul justiției, doamna Raluca Prună, a declarat că justiția din România a atins un nivel în care să nu mai poată fi influențată politic, dar în continuare ar fi necesară o colaborare mai bună cu Parlamentul și aplicarea legislației, nu schimbarea ei.

Înregistrarea video a conferinței:

Revenim cu raportul de activitate al Ministerului Justiției după publicarea acestuia.

Raportul de bilanț al Ministerului Justiției pentru perioada noiembrie 2015 – decembrie 2016 was last modified: ianuarie 4th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter