Conferință [CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal

3192       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal 📅 11 decembrie 2019 București [CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal

Data 11 decembrie 2019
Locația Sala „Constantin Stoicescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

Recomandări

Facultatea de Drept, Universitatea din București, și Grupul editorial Universul Juridic au organizat, pe 11 decembrie 2019, în seria evenimentelor SMART LAW CONFERENCES, conferința „PSIHOLOGIA JUDICIARĂ ÎN PROCESUL PENAL”, în sala „Constantin Stoicescu” din cadrul Facultății de Drept din București.

Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională au fost acordate după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.

Prima sesiune a conferinței a fost moderată de dl prof. univ. dr., psiholog Tudorel Butoi, de la Facultatea de Psihologie și Științele educației, Universitatea „Spiru Haret” din București, care a avut ocazia de a vorbi asistenței despre seria lucrărilor sale de autor apărute la Editura Pro Universitaria. Același distins domn a avut și o prezentare cu un titlu incitant: „Vulnerabilitățile și naivitățile utilizării tehnicii poligraf în zona penalului – posibilități și limite”.

Colonelul psih. dr. Vasile Doru Marineanu, șeful Centrului Național Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală, președintele Societății de Psihologie Militară, conferențiar universitar asociat în cadrul Facultății de Psihologie și Științele educației (Departamentul de Psihologie) din cadrul Universității București a ales să vorbească asistenței despre „Factori de vulnerabilitate și factori de reziliență în procesul de luare a deciziei sub stres. Implicații în psihologia clinică operațională”.

A urmat la cuvânt Comisarul Șef de Poliție, psih. dr. Dorin Dumitran, doctor în psihologie, psiholog la Serviciul de Analiză Comportamentală (structură specializată în investigarea infracțiunilor grave) din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, care a prezentat participanților idei captivante pe tema „Jocurile minții”.

Prima sesiune a conferinței s-a încheiat cu intervenția dlui avocat dr. Ionel Olteanu, pe tema „Problematica expertizei judiciare și extrajudiciare în domeniul psihologiei clinice judiciare în procesul penal: aspecte teoretice și practice”.

A urmat momentul de lansare a lucrării „Psihologie aplicată în procesul penal”, apărută la Editura Universul Juridic, 2019 – autor: psih. dr., av. Gabriela Groza, de la Departamentul de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, psihoterapeut în cadrul Colegiului Psihologilor din România și avocat în Baroul Cluj. Printre vorbitori s-a numărat și dl prof. univ. dr., psih. Mircea Miclea, de la Facultatea de Psihologie și Științele educației, Universitatea Babeș-Bolyai, fost ministru al educației și cercetării.

Tot dna psih. dr., av. Gabriela Groza a fost și moderatorul celei de a II-a sesiuni a evenimentului.

Doamna jud. dr. Gabriela-Nicoleta Chihaia, președinte al Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov și cadru didactic asociat al Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov a venit în fața asistenței cu o temă inspirat aleasă: „Particularitățile audierii victimelor infracțiunilor privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile și a celor privind libertatea și integritatea sexuală”.

Ultimul vorbitor al secțiunii a II-a a fost dl asist. univ. dr., procuror Teodor Manea, de la Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care a optat să supună atenției publicului tema „Probleme privind audierea în procesul penal”.

Cea de a III-a secțiune a conferinței a fost moderată de dna lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă, de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, cea care a adus în atenția asistenței un subiect captivant: „Interesul superior al copilului – O «Fata Morgana» a jurisprudenței?”

Dna Gabriela Groza a și pregătit, la rândul său, o prezentare care stârnit interes: „Amintirile false – nu mint toți cei care nu declară adevărul”.

Conferința s-a încheiat cu prezentarea dlui avocat dr. Ionel Olteanu, cel care a ales un subiect adecvat temei generale: „Problematica expertizei judiciare și extrajudiciare în domeniul psihologiei clinice judiciare în procesul penal: aspecte teoretice și practice”.


Facultatea de Drept, Universitatea din București, și Editura Universul Juridic organizează SMART LAW CONFERENCES. PSIHOLOGIA JUDICIARĂ ÎN PROCESUL PENAL, la data de 11 decembrie 2019, începând cu ora 09,00 (înscrierile).

Evenimentul va avea loc la Sala „Constantin Stoicescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

 

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”

 

Vorbitorii și temele acestora (în curs de actualizare):

Prof. univ. dr., psiholog Tudorel Butoi, Facultatea de Psihologie și Științele educației, Universitatea „Spiru Haret” din București – „Vulnerabilitățile și naivitățile utilizării tehnicii poligraf în zona penalului – posibilități și limite”

Jud. dr. Gabriela – Nicoleta Chihaia, președinte, Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov; cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov – „Particularitățile audierii victimelor infracțiunilor privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile și a celor privind libertatea și integritatea sexuală”

Comisar Șef de poliție, psih. dr. Dorin Dumitran, doctor în psihologie; psiholog la Serviciul de Analiză Comportamentală – structură specializată în investigarea infracțiunilor grave –, Inspectoratul General al Poliției Române – „Jocurile minții”

Psih. dr., av. Gabriela Groza, Departamentul de Psihologie, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca; psihoterapeut în cadrul Colegiului Psihologilor din România; avocat în Baroul Cluj – „Amintirile false – nu mint toți cei care nu declară adevărul”

Asist. univ. dr., procuror Teodor Manea, Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – „Probleme privind audierea în procesul penal”

Colonel, psih. dr. Vasile Doru Marineanu, șeful Centrului Național Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală; președinte al Societății de Psihologie Militară; conferențiar universitar asociat, Facultatea de Psihologie și Științele educației, Departamentul de Psihologie, Universitatea din București – „Factori de vulnerabilitate și factori de reziliență în procesul de luare a deciziei sub stres. Implicații în psihologia clinică operațională”

Prof. univ. dr., psih. Mircea Miclea, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Babeș-Bolyai; fost ministru al educației și cercetării;

Lect. Univ. dr., av. Laura Maria Stănilă, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Interesul superior al copilului – O << Fata Morgana >> a jurisprudenței?”

Avocat dr. Ionel Olteanu – „Problematica expertizei judiciare și extrajudiciare în domeniul psihologiei clinice judiciare în procesul penal: aspecte teoretice și practice”

 

Agendă:

09,00-09,30: Înscrierile

Secțiunea I, moderator prof. univ. dr., psiholog Tudorel Butoi

09,30-10,00: Prof. univ. dr., psiholog Tudorel Butoi, Facultatea de Psihologie și Științele educației, Universitatea „Spiru Haret” din București – „Vulnerabilitățile și naivitățile utilizării tehnicii poligraf în zona penalului – posibilități și limite”

10,00-10,10: Câteva cuvinte despre seria lucrărilor de autor a dlui prof. univ. dr., psiholog Tudorel Butoi, Editura Pro Universitaria

10,10-10,20: Întrebări și răspunsuri

10,20-10,50: Colonel, psih. dr. Vasile Doru Marineanu, șeful Centrului Național Militar de Psihologie și Sănătate Comportamentală; președinte al Societății de Psihologie Militară; conferențiar universitar asociat, Facultatea de Psihologie și Științele educației, Departamentul de Psihologie, Universitatea din București – „Factori de vulnerabilitate și factori de reziliență în procesul de luare a deciziei sub stres. Implicații în psihologia clinică operațională”

10,50-11,00: Întrebări și răspunsuri

11,00-11,30: Comisar Șef de poliție, psih. dr. Dorin Dumitran, doctor în psihologie; psiholog la Serviciul de Analiză Comportamentală – structură specializată în investigarea infracțiunilor grave –, Inspectoratul General al Poliției Române – „Jocurile minții”

11,30-11,40: Întrebări și răspunsuri

11,40-11,55: Pauză de cafea

Secțiunea a II-a, moderator psih. dr., av. Gabriela Groza

11,55-12,40: Evenimentul de lansare a lucrării „Psihologie aplicată în procesul penal”, Editura Universul juridic, 2019 – autor: psih. dr., av. Gabriela Groza

În cadrul acestuia vor lua cuvânul:

Prof. univ. dr., psih. Mircea Miclea, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Babeș-Bolyai; fost ministru al educației și cercetării;

Comisar Șef de poliție, psih. dr. Dorin Dumitran, doctor în psihologie; psiholog la Serviciul de Analiză Comportamentală – structură specializată în investigarea infracțiunilor grave –, Inspectoratul General al Poliției Române

Psih. dr., av. Gabriela Groza, Departamentul de Psihologie, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca; psihoterapeut în cadrul Colegiului Psihologilor din România; avocat în Baroul Cluj

12,40-13,10: Jud. dr. Gabriela – Nicoleta Chihaia, președinte, Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov; cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov – „Particularitățile audierii victimelor infracțiunilor privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile și a celor privind libertatea și integritatea sexuală”

13,10-13,20: Întrebări și răspunsuri

13,20-13,50: Asist. univ. dr., procuror Teodor Manea, Facultatea de Drept, Universitatea „Titu Maiorescu” din București; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – „Probleme privind audierea în procesul penal”

13,50:14,00: Întrebări și răspunsuri

14,00:14,30: Pauză de masă

Secțiunea a III-a, moderator, lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă

14,30-15,00: Psih. dr., av. Gabriela Groza, Departamentul de Psihologie, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca; psihoterapeut în cadrul Colegiului Psihologilor din România; avocat în Baroul Cluj – „Amintirile false – nu mint toți cei care nu declară adevărul”

15,00-15,10: Întrebări și răspunsuri

15,10-15,40: Lect. univ. dr., av. Laura Maria Stănilă, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Interesul superior al copilului – O << Fata Morgana >> a jurisprudenței?”

15,40-15,50: Întrebări și răspunsuri

15,50-16,20: Avocat dr. Ionel Olteanu „Problematica expertizei judiciare și extrajudiciare în domeniul psihologiei clinice judiciare în procesul penal: aspecte teoretice și practice”

16,20-16,30: Întrebări și răspunsuri

16,30-16,45: Concluzii

 

 

Taxa de participare este în valoare de 300 de lei + TVA și cuprinde:

– cont Premium la Portalul Universul Juridic timp de trei luni;

– un exemplar din lucrarea „Psihologie aplicată în procesul penal”, Editura Universul juridic, 2019 – autor: psih. dr., av. Gabriela Groza

– mapa evenimentului și diploma de participare;

– pauzele de cafea și de masă.

 

Participanților la conferință le este oferit accesul la înregistrarea video la un preț preferențial de 100 de lei + TVA.

 

 

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

 

 


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

 

[CUM A FOST] SMART LAW CONFERENCES. Psihologia judiciară în procesul penal was last modified: decembrie 13th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter