PSD şi ALDE au hotărât respingerea proiectului privind amnistia şi graţierea

22 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 355

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu au discutat ieri, la Vila Lac, despre soarta coaliției de guvernare, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă discuție. De asemenea, PSD și ALDE au hotărât respingerea proiectului privind amnistia și grațierea. ALDE va stabili în septembrie dacă va ieși de la guvernare.

„Astăzi, în cadrul ședinței de coaliție, prim-ministrul Viorica Dăncilă ne -a informat că, urmare a discuțiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante și consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună. ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătățirea numărului de secretari de stat și diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară și o reformă a funcției publice, axată pe competență. Săptămâna viitoare va avea loc o discuție privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare și agenda publică . La începutul lunii septembrie ALDE își va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective și opțiuni”, se arată într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri seară că solicitarea de respingere a proiectului de lege privind amnistia și grațierea aparține liberalilor, și nu majorității parlamentare.

„Opoziția, la propunerea PNL, în proiectele de lege pe care am cerut să le dezbatem în sesiunea extraordinară, a cerut în mod expres ca majoritatea să scoată de la sertarul Comisiei juridice acest proiect de lege, pe care îl țin în speranța nebună că poate o să mai prindă o conjunctură vreodată și să fie respins de plenul Camerei Deputaților. Deci, ei ce fac? Susțin solicitarea PNL, nu au inventat ei că resping amnistia și grațierea”, a afirmat Orban, la Realitatea TV, notează Agerpres.

Presa mai scrie azi și despre ultima întâlnire de la  Bruxelles a premierului Dăncilă cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia s-a discutat despre viitorul portofoliu de comisar European care va fi oferit României.

„Referitor la viitorul comisar european din partea României, am discutat despre faptul că Transporturile, Energia sau Mediul reprezintă domeniile de interes pentru țara noastră în ceea ce privește portofoliul ce-i va fi alocat în viitoarea Comisie Europeană. Am subliniat faptul că România este o țară implicată și pentru noi este important să obținem unul dintre aceste portofolii. Un argument în plus îl constituie faptul că România a obținut rezultate remarcabile în exercitarea președinției Consiliului Uniunii Europene și a demonstrat că poate gestiona foarte bine dosare de interes European”, a afirmat premierul Dăncilă, notează News.ro.

Dacă în urmă cu câteva zile scriam că România ar putea prelua mai mulți refugiați de pe vasul Open Arms, azi presa scrie că refugiații vor ajunge în alte state europene

„România nu va mai prelua niciun refugiat de pe nava caritabilă Open Arms, deși guvernul român se oferise, inițial, să primească 10 din cele peste aproape 100 de persoane rămase pe respectiva ambarcațiune. Motivul este că ofertele celorlalte state din UE care au acceptat să preia imigranții de pe navă sunt «suficiente», au declarat surse comunitare citate de EFE, preluată de Agerpres. După mai multe zile de așteptare, provocate de refuzul ministrului italian de interne, Matteo Salvini, de a permite acostarea navei «Open Arms», aflată în marea Mediterană, în apropierea insulei Lampedusa, justiția italiană a dispus debarcarea imediată a tuturor refugiaților rămași la bord și punerea navei sub sechestru temporar. Oferta României va fi reținută pentru o ocazie viitoare, au declarat sursele citate”, relatează Cotidianul.

Declarația zilei vine din Rusia.

„Statele Unite vor putea lansa din România rachete de tipul celei care a fost testată de Pentagon după retragerea din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF)”, a afirmat, miercuri seară, președintele Rusiei, Vladimir Putin, notează Mediafax.

Referindu-se la racheta pe care Pentagonul a testat-o în contextul retragerii Statelor Unite din Tratatul INF, Vladimir Putin a declarat: „Astfel de rachete pot fi lansate cu sistemele instalate deja în România și Polonia. Tot ce trebuie să faci este să schimbi sistemul software”, mai scrie Mediafax.

Rusia și China au condamnat marți, testul balistic efectuat de Pentagon, acuzându-l p președintele Donald Trump de amplificarea tensiunilor în scopul dominației militare pe plan global.

„Trebuie notat că testarea unui model avansat al rachetei Tomahawk a avut loc la doar 16 zile după retragerea SUA din Tratatul INF și anularea acordului. Nu poate exista o confirmare mai clară a faptului că Statele Unite dezvoltă astfel de sisteme de mult timp și că pregătirile pentru retragerea din acord au inclus activități de cercetare și dezvoltare. Racheta a fost lansată cu un sistem vertical de tip Mk41, un sistem universal de lansare care poate lansa atât proiectile de interceptare SM-3, cât și rachete sol-sol și de croazieră. Este regretabil că Statele Unite inițiază amplificarea tensiunilor militare. Noi nu reacționăm la provocări. După cum a spus președintele Vladimir Putin, reiterăm angajamentul pentru instituirea unui moratoriu unilateral în amplasarea de sisteme balistice cu raze intermediare de acțiune, dacă Statele Unite nu instalează astfel de sisteme în alte părți ale lumii”, a declarat marți Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, scrie Mediafax.

Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare
PSD și ALDE au hotărât respingerea proiectului privind amnistia și grațierea was last modified: august 22nd, 2019 by Claudiu Pamuc

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter