PSD… în examen!

26 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 322

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Victoria categorică a președintelui Klaus Iohannis în diasporă, dar și rezultatele foarte bune obținute de acesta, în județe din Moldova, Dobrogea și Bărăgan obligă PSD la o analiză imediată a acestui scrutin electoral și a deficiențelor de organizare și de comunicare ale partidului. PSD se află într-un moment de răscruce. PSD pare rupt de diasporă, deși aceasta provine, în mare parte, din pătura săracă a României, altădată votanții PSD, care au părăsit țara în ultimii ani din cauza lipsei locurilor de muncă.

Bugetarii, funcționarii din primării, consilii județene, profesorii, medicii și funcționarii din ministere, care au fost principalii beneficiari ai guvernărilor PSD din ultimii ani nu s-au arătat, la ultimele alegeri, dispuși să întoarcă beneficiile primite, printr-un vot în favoarea Vioricăi Dăncilă. PSD a pierdut de ceva vreme și bătălia on-line și rezultatul de la prezidențiale, după cel la europarlamentare, nu vine decât să reconfirme ascensiunea dreptei într-o Românie a primarilor PSD. Presa de azi scrie despre frământările din interiorul PSD. O parte dintre lideri îi cer demisia Vioricăi Dăncilă, o altă parte remarcă faptul că rezultatele sale au fost superioare unor scoruri anterioare obținute de partid în alegerile prezidențiale și vorbesc despre reconstrucție, dar cu tact și prudenței.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

„Ciolacu a fost primul dintre liderii PSD care luni dimineață a afirmat, într-o postare pe Facebook, că rezultatul alegerilor prezidențiale a fost dezastruos și vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare și că s-au făcut doar analize la nivel județean, apreciind că e timpul unei analize la nivel central, pentru că PSD are nevoie de un nou început”, notează News.ro.

„Președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici face un apel la ”calm și rațiune” și vorbește despre ”oportunitatea” pe care unii o văd deja în a-și arăta mușchii sau colții , afirmațiile sale fiind făcute pe fondul criticilor vehemente care îi au ca țintă pe Viorica Dăncilă și pe apropiații acesteia: „Nu ne putem reforma printr-o minciună”, „PSD are nevoie de un nou început”, „E momentul pentru  măsuri radicale”, „Trebuie făcută o analiză profundă”, „PSD a devenit un club de gospodine și de amatori”, „Nu există o rușine mai mare decât asta”, sunt comentariile liderilor și aleșilor locali ai PSD după scorul slab obținut de Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale și după ce Gabriel Oprea a fost prezentat de aceasta ca membru cu drept de vot în conducerea partidului” relatează News.ro.

„Conducerea PSD-ului încă nu a înțeles că diaspora contează enorm atât prin prezența la vot, cât și prin legătură pe care aceștia o au cu familia din România”, afirmă fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, Ilan Laufer, mai scrie News.ro.

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, afirmă că liderul formațiunii, Viorica Dăncilă, „nu merită să iasă pe ușa din dos”, precizând că aceasta „și-a asumat în momente grele ale partidului o poziție destul de sensibilă și mai ales o răspundere foarte mare”. El a afirmat că s-a întâlnit și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Parlament, în biroul acestuia.

„Am spus câteva lucruri. (…) În primul rând această femeie, președintele partidului astăzi, nu merită să iasă pe ușa din dos, pentru că până una-alta, știm cu toții, CEx-ul a votat-o să fie candidatul partidului la prezidențiale, cu două sau trei excepții. Doi – de fiecare dată când a fost invitată în teritoriu, dânsa a mers și a onorat orice fel de solicitare. Toți și-au făcut poze cu dânsa. CEx-urile pe care le-am avut noi la partid nu au ridicat în discuție că strategia de campanie sau că orice altceva din campania pe care PSD a dus-o ar fi greșit sau să se recomande ceva de îndreptare. Absolut nimic. Cred că dânsa și-a asumat în momente grele ale partidului o poziție destul de sensibilă și mai ales o răspundere foarte mare”, a spus Teodorovici, scrie Agerpres.

„Cu susținerea a 35 de organizații, Marcel Ciolacu va propune o conducere colectivă, avându-l ca locotenent pe Paul Stănescu, plus 8 vicepreședinți regionali. Mandatul noii conduceri urmează să dureze până la congresul care ar putea avea loc în decembrie sau ianuarie”,scrie Antena3, citând HotNews.

„Paul Stănescu, Florin Iordache și Mihai Fifor au venit la discuții cu Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu a avut, luni, o discuție cu Viorica Dăncilă și a convins-o pe aceasta să-și depună demisia din fruntea partidului. Luni seară, el a reușit să coaguleze susținerea liderilor PSD pentru a fi susținut ca președinte interimar al PSD. De altfel, din viitoarea conducere vor face parte Paul Sănescu, Claudiu Manda și Niculae Bădălău până la organizarea unui congres extraordinar”, notează Antena 3.

Dar discuții și contestări ale conducerii nu par să fie numai în PSD, ci și în ProRomânia, partid în care și-au găsit locul  și foști social-democrați. Europarlamentarul Pro România Mihai Tudose susține că „șansa” acestui partid ar fi “plecarea” liderului Victor Ponta.

„Observ, din nou, dorința nestăvilită a lui V. Ponta de a „scăpa” cât mai repede de toți cei care îl ‘încurcă’ nefiind de acord cu toate ideile lui. A reușit să-i suspende pe fondatorii partidului. Acum e partidu’ lui! A suspendat/îndepărtat parlamentarii care nu ascultă orbește orice edict. A reușit ca în câteva luni să devină nefrecventabil și lipsit de credibilitate. Îl încurc foarte tare și eu și, în consecință, face orice să mă facă să plec… Știți cum e vorba aceea cu ‘să te ferească Domnul de ruga îndeplinită’… Fiindcă atunci, cu noi toți plecați, el va mai vinde iluzii până la parlamentare, când pragul de 5% va fi de neatins… Șansa PRO Victore e… plecarea ta”, a scris Tudose, pe Facebook, notează Agerpres.

Cert este că, stângă politică românească este în aceste zile în fața unui examen greu de trecut, al solidarității și al deciziilor înțelepte.

Seară frumoasă!

PSD… în examen! was last modified: noiembrie 26th, 2019 by Claudiu Pamuc
Conferintele Video Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter