Protocolul dintre Parchetul de le lângă ÎCCJ și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc

4 oct. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 608

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a încheiat, în data de 3 octombrie 2016, cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc „Protocolul privind stabilirea unor măsuri de natură organizatorică necesare efectuării cu celeritate a activităților de urmărire penală în cauzele care au ca obiect încălcări ale drepturilor omului în perioada regimului comunist din România”, se arată în comunicatul de presă publicat de Ministerul Public.

Scopul protocolului îl constituie crearea mecanismelor necesare cooperării eficiente în vederea aflării adevărului și efectuării unei anchete efective în cauzele privind infracțiuni contra umanității în perioada menționată.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Documentul a fost semnat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, și de către președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, domnul Radu Preda, și vizează accesul la datele, documentele, mărturiile și rezultatele obținute de cele două părți în activitatea desfășurată, referitoare la abuzurile și încălcările drepturilor omului în perioada regimului comunist din România.

În cadrul unui seminar cu tema „Utilizarea metodelor de profilaj în investigarea criminalistică”, adresat procurorilor și specialiștilor în investigarea infracțiunilor de violență, organizat miercuri, 21 septembrie, la Alba Iulia, Procurorul General a precizat: „Aș dori să vă spun că Ministerul Public (…) are prioritate în continuare investigarea infracțiunilor contra vieții, a infracțiunilor contra umanității, care au reprezentat o provocare de câțiva ani la inteligența profesională a procurorilor români. Sunt prezenți aici procurorii militari de la secția parchetelor militare, procurorul șef Gheorghe Cosmeanu și staff-ul domniei sale, care au dosare foarte serioase în lucru, infracțiuni contra umanității care de mulți ani sunt în atenția opiniei publice și iată au început să iasă dosarele pe care le așteptăm și să se vadă voința de a investiga și de a clarifica inclusiv aspecte din istoria României”.


Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc este o structură guvernamentală înființată în 2005 și aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: http://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.

Sursa informației

Protocolul dintre Parchetul de le lângă ÎCCJ și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc was last modified: octombrie 4th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter