Protocol de colaborare între CCIB şi Consiliul de Mediere

5 mart. 2018
Vizualizari: 702

Potrivit unui comunicat, la data de 1 martie 2018, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Camera bucureșteană și Consiliul de Mediere (CM). Ca urmare a parafării acestui document de către președintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, și de către președintele CM, mediator av. Mugur Mitroi, cele două părți vor coopera în vederea organizării unor evenimente de promovare a medierii ca mijloc alternativ de soluționare a conflictelor, inclusiv a unor întâlniri ale mediatorilor cu reprezentanții mediului de afaceri, cu scopul de a evidenția avantajele de a apela la acest instrument, pentru toate părțile implicate.

Vezi și Acord de colaborare între CCIB și CCPIT Kenli

„Promovarea de către Camera bucureșteană a metodelor alternative de soluționare a litigiilor, în paralel cu furnizarea prin Centrul de Mediere de pe lângă CCIB a unor servicii de calitate, de către mediatori cu experiență, cu background solid și competențe în domenii complementare, reprezintă nu numai un act de normalitate, ci și un demers necesar. Însă, pentru a avea succes, este nevoie de un efort de echipă. Lucrând împreună, noi, Camera bucureșteană, alături de Consiliul de Mediere, avem șanse reale de a contribui la eficientizarea activității firmelor, cu efect direct asupra sănătății mediului economic”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei bucureștene.

La rândul său, Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere, a evidențiat importanța unei cooperări efective între Consiliul de Mediere – autoritatea națională de promovare a medierii și de organziarea a profesiei de mediator – și Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, organism-etalon în domeniu, cu o puternică tradiție în reprezentarea mediului de afaceri la nivelul capitalei – cel mai important centru comercial al României. „Ne manifestăm satisfacția și recunoștința pentru deschiderea manifestată de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București față de fenomenul medierii, o procedură alternativă de soluționare a disputelor care, odată generalizată ca instrument de lucru al oamenilor de afaceri, și-ar consolida pe deplin poziția de – primă opțiune -, prin certele avantaje pe care aceasta le presupune. Suntem încrezători că pasul făcut astăzi va deschide larg ușile unei colaborări eficiente, colaborare gândită a veni în sprijinul oamenilor de afaceri și suntem convinși că medierea își va demonstra încă o dată utilitatea pentru dezvoltarea și consolidarea mediului de business autohton”.

Prin mediere se pot soluționa neînțelegerile în derularea contractelor de natură civilă și comercială, diferendele apărute în relațiile de muncă din interiorul firmelor, disputele ce se înregistrează între companii și administrația publică, precum și litigiile în domeniul mediului. Rezolvarea litigiilor prin mediere se realizează rapid și cu acordul de voință al ambelor părți implicate, iar costurile aferente sunt mult mai reduse decât în cazul în care oamenii de afaceri ar merge în instanță pentru a-și soluționa problemele.

Conferința națională de insolvență

Semnarea protocolului de colaborare cu CM se înscrie în sfera procupărilor constante ale Camerei bucureștene de a pune la dispoziția comunității de afaceri instrumente utile pentru a-și eficientiza activitatea și este o dovadă a disponibilității CCIB de a participa în mod constructiv la reformarea structurală a României si de a-și asuma noi responsabilități pentru a contribui la îmbunătățirea mediului economic.

Sursa informației

 

Protocol de colaborare între CCIB și Consiliul de Mediere was last modified: martie 5th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.