Protocolul de colaborare între INM și Ministerul Educației și Cercetării

19 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 717

Protocolul de colaborare între Institutul Național al Magistraturii și Ministerul Educației și Cercetării a fost semnat în data de 9 septembrie 2016 și a fost făcut public pe site-ul INM.

Scopul

Protocolul vizează stabilirea, în condițiile legii, a cadrului general de colaborare între cele două părți, în vederea asigurării unei formări profesionale de calitate în domeniul eticii și deontologiei pentru judecători, procurori, auditori de justiție, formatori și consilieri de etică. Totodată protocolul vizează și dezvoltarea competențelor specifice dezvoltării unei gândiri logice și critice a magistraților, formatorilor și auditorilor de justiție.

Obiectivul

Colaborarea în vederea organizării și desfășurării unor acțiuni de formare profesională atât în domeniul eticii și deontologiei, cât și în domeniul logicii și gândirii critice, cu participarea de cadre didactice universitare, în funcție de nevoile de formare identificate și de resursele disponibile.

Obligațiile

INSTITUTUL NAȚIONAL AL MAGISTRATURII:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a
  • Identificarea și facilitarea participării unor formatori cu experiență profesională, în vederea desfășurării acțiunilor de formare, în funcție de nevoile de formare identificate și de resursele disponibile.
  • Colaborarea cu reprezentanții propuși din partea MECS în vederea desfășurării acțiunilor de formare: cursuri, seminarii, conferințe, ateliere și sesiuni de formare a formatorilor, sesiuni de formare a consilierilor de etică, și altele asemenea.
  • Identificarea și întreprinderea demersurilor necesare în vederea participării judecătorilor, procurorilor, auditorilor de justiție, formatorilor și consilierilor de etică la acțiunile de formare profesională organizate.

MINISTERUL EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII ȘTIINȚIFICE:

  • Colaborarea cu reprezentanții propuși din partea INM în vederea desfășurării acțiunilor de formare profesională.
  • Identificarea și facilitarea participării unor specialiști cu experiență profesională din rândul cadrelor didactice ale universităților acreditate conform legii, în vederea desfășurării acțiunilor de formare în domeniul eticii și deontologiei și a logicii și gândirii critice în funcție de nevoile de formare identificate și de resursele disponibile.
  • Sprijinirea Institutului Național al Magistraturii în vederea organizării acțiunilor de formare profesională.

Respectivul Protocol de colaborare este disponibil integral.

Sursa informației

Protocolul de colaborare între INM și Ministerul Educației și Cercetării was last modified: septembrie 16th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.