Proteste în vestul Europei împotriva introducerii vaccinării obligatorii şi a permiselor sanitare

2 aug. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 209

Un raport recent al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor indică prevalența tulpinii Delta în țările membre UE.

„Conform datelor puse la dispoziție de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, estimarea prevalenței tulpinii Delta, conform ratei de secvențiere a statelor în UE, în data de 15 iulie este de peste 90% în Marea Britanie, de peste 50% în Irlanda, Portugalia, Germania, Belgia, Danemarca, Slovenia și Estonia, între 25 și 50% în Franța, Olanda, Italia, Grecia, Cehia și Slovacia, între 5 și 15% în România, Norvegia și Letonia și de sub 5% în Polonia, Ungaria și Bulgaria”, relatează România liberă.

„Conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor se estimează, pe baza modelării matematice, că în acest ritm, aproximativ 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la aproximativ 90% până la finalul verii”, a informat platforma RoVaccinare, scrie România liberă.

În România începe și vaccinarea pentru categoria de vârstă 12-17 care se va realiza cu Moderna, după procedurile deja stabilite și pentru celelalte categorii de vârstă. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

„«Din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc», a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, marți, în conferința de presă”, mai notează România liberă.

Presa mai scrie că vaccinurile Pfizer și Moderna se scumpesc.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

„Companiile farmaceutice Pfizer și Moderna și-au scumpit vaccinul împotriva Covid-19, în cadrul unui acord cu Uniunea Europeană (UE) – Pfizer de la 15,5 la 19,5 euro, iar Moderna de la 19 la 21,5 euro -, dezvăluie cotidianul financiar britanic Financial Times, care precizează că a consultat contractul”, relatează AFP, citat de News.ro.

„Această scumpire intervine în contextul unor îngrijorări cu privire la o intensificare a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2 și după ce studii au dovedit că vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech rămân eficiente împotriva acestei variante”, mai scrie News.ro.

În Europa au continuat în acest weekend protestele împotriva măsurilor impuse de Guvern împotriva persoanelor nevaccinate.

„Circa 200.000 de francezi au ieșit în stradă în acest weekend pentru a protesta față de planurile Guvernului de a introduce permisele sanitare și vaccinarea obligatorie a celor care lucrează în domeniul sănătății. (…) A fost al treilea weekend consecutiv în care oamenii care se opun noilor măsuri ale președintelui Emmanuel Macron au ieșit în stradă, într-o demonstrație neobișnuit de hotărâtă într-o perioadă a anului în care mulți sunt preocupați numai de vacanța de vară”, notează Evenimentul Zilei.

„Permisele sanitare nu au stârnit revoltă numai în Franța, ci s-au extins și dincolo de granițele Hexagonului, în Elveția și Italia. În țara cantoanelor, opoziția față de permise și vaccinare nu este la fel de puternică. Totuși, mai mult de 4.000 de oameni s-au adunat la Lucerna pentru a protesta față de orice tip de restricție împotriva celor nevaccinați. La fel ca manifestanții din Franța, ei văd în această măsură un atac la adresa libertăților civile. La Roma au fost organizate două proteste. Unul a fost organizat de grupuri politice care se opun restricțiilor, iar cealălalt de proprietarii de baruri și restaurant”, mai scrie Evenimentul Zilei.

Israel, o țară cu una dintre cele mai bune rate de vaccinare, trece printr-o situație dificilă din cauza tulpinei Delta și trece acum la vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19.

„Duminică, Israelul a început imunizarea generală cu cea de-a treia doză de vaccin anticoronavirus a adulților de peste 60 de ani, notează EFE. Zeci de mii de israelieni și-au făcut deja programare pentru a primi a treia doză a serului Pfizer, potrivit presei locale. Până acum, circa 58% din populația de 9,3 milioane de israelieni este complet vaccinată, iar printre cei peste 50 de ani procentul este de 88%. Cu toate acestea, numărul infectărilor noi raportate într-o zi a depășit pragul de 2.000 pentru șase zile la rând, iar situația este atribuită variantei Delta, care este mult mai contagioasă, mai arată sursa citată”, relatează Libertatea.

Condițiile de călătorie în Germania au fost și ele modificate.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, începând de duminică, au fost modificate condițiile de călătorie în Germania, astfel că toate persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte la intrarea în țară fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19. (…) Regulile se aplică indiferent de modalitatea de acces pe teritoriul german (aeriană, terestră, navală)”, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

Proteste în vestul Europei împotriva introducerii vaccinării obligatorii și a permiselor sanitare was last modified: august 2nd, 2021 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter