Proteste în Piaţa Victoriei

25 iun. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 334

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

România este din nou în stradă. Duminică seară, în Capitală și în marile orașe ale țării, au avut loc mitinguri de protest împotriva modificărilor legilor justiției și a deciziilor puterii.

„Un nou protest are loc duminică seara, în Piața Victoriei din Capitală. Oamenii și-au dat întâlnire în fața Guvernului pentru a-și exprima nemulțumirea față de modificările din justiție. Protestatarii spun că le este teamă că guvernanții vor dezincrimina abuzul în serviciu, astfel încât Liviu Dragnea să «scape curat». Aproximativ 10.000 au protestat, duminică seară, în Piața Victoriei. Participanții au cântat Imnul Golanilor, Imnul României și pe cel al Europei, și au aprins lanternele telefoanelor”, scrie azi Mediafax.

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

„Filosoful Mihai Șora le-a spus protestatarilor din Piața Victoriei că a venit la manifestare pentru a fi alături de nația sa, care suferă și care vrea dreptate, și că ideea pentru care se militează, fără hoți, este «o decizie bună»”, mai notează Mediafax.

„Președintele Klaus Iohannis consideră că adoptarea unei opinii interimare a Comisiei de la Veneția, «cât mai curând posibil», asupra legilor justiției este extrem de necesară și va avea o importanță majoră pentru corpul magistraților și pentru întregul sistem judiciar din România, a afirmat, vineri, în plenul Comisiei de la Veneția, consilierul de stat Bogdan Dima”, arată News.ro.

Condamnarea președintelui PSD, Liviu Dragnea, de către ÎCCJ, a determinat o serie de declarații pro și contra sentinței ÎCCJ a oamenilor politici români.

„Asociația Magistraților din România (AMR) susține că mutarea actului de judecată din instanțe în spațiul public, prin expunerea mediatică excesivă, determinată de comentarii ale politicienilor, nesocotește principiul constituțional al independenței justiției și judecătorului. AMR a dat publicității, vineri, un comunicat de presă, în care își expune poziția în legătură cu afirmațiile unor oameni politici cu privire la decizia Instanței supreme, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare”, scrie Agerpres.

„ÎCCJ precizează, după ce Viorica Dăncilă și Tudorel Toader s-au pronunțat în cazul Dragnea, că membrii Executivului sau Legislativului nu au căderea să aprecieze în ce măsură o hotărâre judecătorească va fi menținută și nici nu au competența legală de a constata că aplicarea legii e sub influența arbitrariului și susține că Înalta Curte a încălcat deciziile Curții Constituționale, înainte de a cunoaște conținutul și raționamentul logico-juridic al hotărârii și aruncă îndoiala asupra actului de justiție”, mai scrie azi News.ro.

News.ro prezintă și reacția judecătorilor din Asociația Forumul Judecătorilor din România.

„Asociația Forumul Judecătorilor din România a adresat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de apărare a independenței justiției după declarațiile mai multor politicieni, între care premierul Viorica Dăncilă, despre condamnarea lui Liviu Dragnea. Afirmațiile «reprezintă un derapaj extrem de grav de la principiile democrației și conturează imaginea unei amenințări serioase la independența justiției», spun semnatarii documentului. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a transmis că declarațiile recente ale reprezentanților clasei politice pot afecta independența și credibilitatea justiției, fiind afirmații grave la adresa justiției din România”, mai scrie News.ro.

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) consideră că declarațiile recente ale reprezentanților clasei politice pot afecta independența și credibilitatea justiției, fiind afirmații grave la adresa justiției din România. Premierul Viorica Dăncilă, mai muți miniștri și lideri PSD au susținut că sentința în cazul lui Liviu Dragnea «ne arată că modul în care, în România, se aplică legea este încă sub influența arbitrariului» și fapta pentru care a fost condamnat în primă instanță este prevăzută de un articol pentru care CCR a dat deja o decizie că trebuie modificat”, arată News.ro.

Unul dintre liderii UDMR demisionează din partid, acuzând colaborarea UDMR cu PSD în modificarea codurilor.

„Fostul consilier prezidențial Peter Eckstein-Kovacs și-a anunțat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, demisia din calitatea de membru al UDMR, după 28 de ani, reclamând «cârdășia» cu PSD și adoptarea modificărilor la codurile penale cu voturile formațiunii”, scrie News.ro.

În finalul Revistei, scriem despre alegerile din Turcia, care s-au încheiat cu victoria lui Erdogan.

„Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a obținut peste 50% din voturile necesare în alegerile de duminică, ceea ce îi permite să câștige un nou mandat prezidențial de cinci ani, în care va avea puteri sporite, au anunțat, luni, autoritățile electorale, relatează AFP. […] Turcii au votat duminică, în cadrul unui dublu scrutin prezidențial și legislativ disputat între Erdogan, care domină scena politică turcă de 15 ani, și o opoziție hotărâtă să-i blocheze ascensiunea. Potrivit Anadolu, partidul lui Erdogan, AKP, și aliatul său ultra-naționalist, MHP, își mențin majoritatea parlamentară cu aproximativ 53,6% din voturile exprimate”, arată Agerpres.

Seară frumoasă!

Proteste în Piața Victoriei was last modified: iunie 25th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter