Protecția datelor cu caracter personal în afaceri. O abordare practică

1779       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

 

Pe fondul creșterii continue a numărului și amplorii soluțiilor digitale care implică prelucrarea datelor cu caracter personal, buna cunoaștere a obligațiilor specifice pentru  potențialii operatori de date cu caracter personal este foarte importantă. De cele mai multe ori, agenții economici nu iau în calcul faptul că ar putea avea obligații în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal, deși implementează soluții cloud computing (e-mail, videoconferință, managementul clienților, managementul resurselor umane, etc), sisteme de supraveghere video a spațiilor, soluții de monitorizare a traficului pe internet, baze de date comune la nivel de grup și multe altele, toate având în comun faptul că aceste prelucrări de date personale ale angajaților/clienților impun o serie de măsuri în sarcina societății care le implementează.

Seminarul Protecția datelor cu caracter personal în afaceri. O abordare practică se adresează consilierilor juridici, managerilor de resurse umane, directorilor de audit intern (compliance) și, în general, specialiștilor din domeniile juridic, administrativ și chiar IT și va trata, dintr-o perspectivă practică, principalele problematici în domeniul prelucrării datelor personale.

Seminarul beneficiază de participarea avocaților Țuca Zbârcea & Asociații, care vor prezenta succint și aplicat care sunt reglementările aplicabile și obligațiile ce incumbă operatorilor de date cu caracter personal. Lectorii invitați vor aduce în discuție probleme interesante în practică, aspecte controversate și bune practici în domeniu, evenimentul constituind un bun prilej pentru a răspunde întrebărilor dvs. și a prezenta riscurile și soluțiile ce se pot adopta cu privire la tematica abordată.

În eventualitatea în care considerați oportună participarea la acest seminar, vă rugăm să completați formularul de înscriere atașat și, de asemenea, puteți trimite spețe de discuție și întrebări la e-mail [email protected] până vineri, 12 iunie 2015 (inclusiv).

Program

09:00 – 09:30 – Înregistrarea participanților

09:30 – 11:00 – SESIUNEA I

11:00 – 11:15 – Coffee Break

11:15 – 13:00 – SESIUNEA a II-a

13:00 – 14:00 – Networking Lunch și Tur privat al galeriei de artă Artmark

14:00 – 16:00 – SESIUNEA a III-a

16:00 – 16:10 – Concluzii. Închiderea seminarului

Teme

 Concepte generale în domeniul datelor personale

 Ce date au caracter personal? Cum deosebim operatorul și împuternicitul? Care este legea aplicabilă?

Provocări pentru departamentul HR: datele personale ale angajaților

Care sunt principalele provocări legale din perspectiva protecției datelor cu caracter personal în procesul de recrutare? Dar ulterior, în implementarea diferitelor procese de HR?

Big Brother la locul de muncă? Cum se pot monitoriza angajații în mod legal

 Folosirea instrumentelor de monitorizare: riscuri legale (implicații penale etc), remedii și soluții practice

 Un mic ghid de bune practici în monitorizarea comunicărilor electronice ale angajaților

Avertizorii de integritate (whistleblowers): despre protecția datelor personale și nu despre turnătorie la locul de muncă  

 Care sunt practicile care permit unor angajați/terți să semnaleze diversele nereguli în cadrul unei organizații? Ce mecanisme/sisteme de raportare se pot implementa, astfel încât să nu se aducă atingere principiului protecției datelor cu caracter personal?

De la marketing direct, la corespondența nesolicitată: un drum surprinzător de scurt  

 Care este linia de demarcație între cele două? Care sunt regulile care stau la baza oricărei comunicări comerciale relevante către un grup adecvat de clienți/consumatori? Dar cele mai frecvente erori în practică?

Cu capul în nori: aspecte juridice în cloud computing  

 Ce criterii trebuie avute în vedere atunci când selectăm furnizorul de servicii cloud? Aspectele-cheie în contextul transferului de date.

Lectori

Andreea LISIEVICI – Managing Associate, Țuca Zbârcea & Asociații

Horia ISPAS – Managing Associate, Țuca Zbârcea & Asociații

Bogdan HALCU – Managing Associate, Țuca Zbârcea & Asociații

Ciprian TIMOFTE – Senior Associate, Țuca Zbârcea & Asociații

Sergiu CREȚU – Senior Associate, Țuca Zbârcea & Asociații

Lectori invitați:

Parteneri:

Official Caterer:

Protecția datelor cu caracter personal în afaceri. O abordare practică was last modified: iunie 3rd, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter