Promisiuni pentru 2025

17 oct. 2024
Vizualizari: 181

Deschidem Revista din această seară cu planul fiscal pe care Guvernul l-a finalizat și îl va trimite la Bruxelles.

„Planul elaborat de Guvern se bazează pe păstrarea cotei unice de impozitare. Aceasta este o abordare care asigură continuitatea unui sistem fiscal simplu și ușor de administrat. De asemenea, planul nu include scăderea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi. Astfel, se va permite menținerea beneficiilor existente în prezent”, scrie infofinanciar.ro.

„Mai mult, acest document prevede asigurarea unor investiții publice anuale, care vor permite asigurarea unei absorții integrale a fondurilor europene. Acestea sunt alocate prin Politica de Coeziune de 46 miliarde de euro precum și prin Mecanismul de Redresare și Reziliență de peste 29,7 miliarde de euro. Astfel, cheltuielile pentru investiții  în perioada 2024-2031 se ridică la peste 1,147 miliarde de lei”, mai arată infofinanciar.ro.

Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, a declarat miercuri că în 2025 nu cresc taxele, vorbind despre planul fiscal pentru realizarea deficitului pe 7 ani.

„Toată presiunea va fi pe reducerea cheltuielilor și creșterea colectării. Indicatorul de performanță în instituțiile de stat. Sunt lucruri care, până la urmă, sunt din punctul meu de vedere de bun simț”, a arătat Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News, scrie News.ro.

Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Justiției cu peste 2,8 milioane lei, pentru continuarea proiectelor în curs.

„Toate investițiile aflate în desfășurare sunt pentru ca cetățenii plătitori de impozite și taxe să beneficieze de un serviciu public de calitate, de sedii de instanțe spațioase, moderne. În plus, este vorba despre asigurarea unor condiții de lucru corespunzătoare pentru magistrați și pentru personalul auxiliar. Suplimentarea bugetului Ministerului Justiției era mai mult decât necesară pentru că avem multe proiecte în desfășurare, inclusiv dintre cele care vizează asigurarea încălzirii corespunzătoare în perioada de iarnă. Îi mulțumesc ministrului Boloș pentru înțelegere și suport”, a declarat ministrul Alina Gorghiu, citată într-un comunicat al MJ transmis Agerpres.

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a catalogat, marți, drept „minciună” și „o formă de manipulare” sondajul de opinie realizat la comanda Uniunii Salvați România (USR), care îl clasează pe locul al șaselea în topul preferințelor românilor.

Doar pe locul șase? Eu credeam că m-au dus pe locul 14, că sunt 14 candidați. Este și de data aceasta, cum am spus de fiecare dată, o modalitate, o formă de manipulare a opiniei publice și vă rog să aveți încredere că și noi avem sondajele noastre, pe care le-am dat publicității, dar eu cred foarte mult în sondajul real pe care românii îl vor da pe data de 24 noiembrie, pe 1 decembrie și pe 8 decembrie. Acelea sunt sondaje adevărate. Celelalte, din păcate, nu sunt sondaje care să vină să prezinte o realitate (…) Toată viața mea am crezut în realitate. După minciuni nu trebuie să ne ghidăm”, a declarat liderul PNL, Nicolae  Ciucă, scrie Agerpres.

Presa mai scrie despre anunțul președintele Alianței Forțelor de Dreapta, Ludovic Orban, care a spus  miercuri că va susține referendumul propus de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„În alegerile locale l-am susținut pe Nicușor Dan, am fost alături de Nicușor Dan și ne-am angajat să susținem toate proiectele primarului general al Capitalei în acest mandat de la nivel legislativ. Pot să vă anunț de pe acum că Alianța Forțelor de Dreapta susține referendumul inițiat de Nicușor Dan, de fapt cele două referendumuri – atât cel privind bugetul Capitalei, cât și cel privitor la urbanism”, a declarat Orban, scrie Agerpres.

Guvernul a aprobat înființarea unei societăți, Carpatica Feroviar SA, care va asigura transporturile strategice ale statului român.

„Vreau să anunț că prin hotărâre de Guvern s-a decis înființarea Carpatica Feroviar SA, societate care va asigura transporturile strategice ale statului român. Societatea va desfășura două tipuri de activități – de interes strategic, pentru asigurarea necesității de mobilitate prioritizată, ținând cont de parteneriatele rezultate din obligațiile sale internaționale și de nevoia de acoperire a transportului de marfă în situații de criză și de interes comercial, fiind o societate cu capital de stat finanțată din surse proprii ce va realiza transporturile feroviare de marfă, venind în completarea cerințelor pieței de transport feroviar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, notează Agerpres.

Statele Unite acuză Rusia că încearcă să influențeze alegerile de duminică din Republica Moldova și susține că Moscova a cheltuit până acum milioane de dolari pentru a-i convinge pe moldoveni să nu voteze cu actualul președinte, Maia Sandu, și să nu fie de acord cu aderarea la Uniunea Europeană.

„Din păcate, avem semnale, inclusiv în spațiul public, că Federația Rusă ar încerca să organizeze transportarea alegătorilor, lucru care este ilegal conform Codului electoral al Republicii Moldova. În cazul în care acest lucru se va confirma, va trebui să luăm măsuri. (..) În dependență de situația care se va crea, măsurile vor fi impuse de organul electoral”, a declarat ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, citat de Radio Moldova, scrie România liberă.

„Considerăm că scopul acestor încercări este de a pune la îndoială legitimitatea scrutinului. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția autorităților ruse și oricăror entități despre neadmiterea încercărilor de periclitare a procesului electoral prin acțiuni contrare legii și menite, în mod artificial, să inducă impresia unor aglomerații la secțiile de vot din cadrul Ambasadei noastre la Moscova”, a transmis MAE de la Chișinău, mai arată România liberă.

Seară liniștită!

Promisiuni pentru 2025 was last modified: octombrie 17th, 2024 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: