Proiectul Ghidului operațional destinat practicienilor în materia recuperării profiturilor şi produselor infracțiunilor

6 iul. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 590

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada 30 iunie – 01 iulie 2016, a fost organizată la București conferința internațională în cadrul căreia a fost prezentat proiectul ghidului operațional destinat practicienilor în materia recuperării profiturilor și produselor infracțiunilor (procurori, polițiști, investigatori financiari). Ghidul a fost elaborat de către experți români, inclusiv în urma consultărilor avute cu practicieni în cadrul reuniunilor derulate anterior, precum și prin contribuția partenerului german din proiect, respectiv Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ).

La acest eveniment au participat domnul Dirk TEN BOER, Președinte, Rețeaua Inter-agenții de Recuperare a Creanțelor Camden (CARIN), domnul Nick PRICE, Procuror șef, CPS Proceeds of Crime, domnul Gary BALCH, Procuror șef adjunct, CPS Proceeds of Crime, domnul Helmut LEITHAUSER, judecător, Germania, precum și procurori, polițiști, investigatori financiari și reprezentanți ai oficiilor de recuperare a creanțelor din România și Germania.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Evenimentul face parte din proiectul „Noi instrumente operaționale pentru organele de cercetare penală și autoritățile judiciare din Uniunea Europeană în scopul efectuării de investigații financiare în cauze transnaționale cu componentă de recuperare a produselor infracțiunilor”, finanțat în cadrul Programului „Prevention of and Fight against Crime” 2013.

Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni, cu începere din 1 septembrie 2014 și beneficiază de un buget total de 268.042,00 Euro, dintre care 241.237,80 Euro reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Comisiei Europene (90%).

Beneficiarii proiectului sunt Direcția de Prevenire a Criminalității din cadrul MJ și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), acesta fiind implementat în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și cu Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ) din Germania, având ca obiectiv creșterea eficienței specialiștilor implicați în lupta împotriva criminalității economice și financiare, prin perfecționarea profesională a specialiștilor vizați cu privire la cele mai bune metode de investigare, depistare și confiscare a produselor infracțiunilor, precum și prin elaborarea unui ghid operațional, ca instrument util destinat practicienilor.

Sursa informației

Proiectul Ghidului operațional destinat practicienilor în materia recuperării profiturilor și produselor infracțiunilor was last modified: iulie 5th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter