Proiectul „Educație juridică în şcoli”

8 dec. 2015
Vizualizari: 1452

Despre

  • Facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor
  • Nevoia de creare a unei culturi juridice în rândul tinerilor

Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, prin intermediul A.S.D. organizează în colaborare cu domnul Cristi Danileț, judecător CSM, proiectul „Educație juridică în școli”, proiect ce are în vedere facilitarea accesului la cunoștințe elementare de drept în rândul elevilor și liceenilor.

În vederea realizării scopului proiectului, peste 50 de voluntari vor fi instruiți pentru a facilita sesiunile de informare ale elevilor. Aceștia se vor folosi de materialele puse la dispoziție promovând atât în mediuil online cât și în sălile de clasă, relevanța cunoașterii unor noțiuni juridice de bază.

Importanța implementării proiectului decurge din nevoia de creare a unei culturi juridice în rândul tinerilor, precum și consolidarea unui bagaj de cunoștințe suficient pentru desfășurarea obligațiilor specifice derivate din calitatea de cetățean al unui stat, și implicit, creșterea interesului pentru educația juridică.

În acest sens, pe data de 6 decembrie a avut loc un training susținut de domnul judecător Cristi Danileț, privind pregătirea efectivă a studenților implicați în cadrul proiectului, iar lansarea oficială a avut loc pe data de 7 decembrie în Sala de Conferințe „Ferdinand”, din cadrul universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Sursa informației este ASD Iași (www.asd-uaic.ro).

Proiectul „Educație juridică în școli” was last modified: decembrie 7th, 2015 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: