Proiectul de modificare a Codului muncii a fost aprobat de Camera Deputaţilor

8 dec. 2014
Vizualizari: 1505

În data de 3.12.2014, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege propus pentru modificarea Codului muncii. Acesta aduce următoarele noutăți:

  • La art. 16 se introduce alin. (5), cu următorul conținut: Absențele nemotivate și concediile fără plată se scad din vechimea în muncă”.
  • La art. 145 se modifică dispozițiile alin. (2), astfel: Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește în contractul individual de muncă, cu respectarea legii și a contractelor colective de muncă aplicabile” și se introduc două noi alineate, alin. (5) și (6): „(5) În situația în care incapacitatea temporară de muncă sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru îngrijirea copilului bolnav a survenit în timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se întrerupe urmând ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a încetat situația de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de îngrijire a copilului bolnav, iar când nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate. (6) Salariatul are dreptul la concediu de odihnă anual și în situația în care incapacitatea temporară de muncă se menține, în condițiile legii, pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să acorde concediul de odihnă anual într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical.
Proiectul de modificare a Codului muncii a fost aprobat de Camera Deputaților was last modified: decembrie 11th, 2014 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.