Ministerul Finanțelor Publice a publicat proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului fiscal

22 mart. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1077

Despre

  • Comunicat de presă privind modificarea și completarea Codului fiscal

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe site-ul Ministerului Finanțelor publice (www.mfinante.gov.ro), a fost publicat un comunicat de presă privind modificarea și completarea Codului fiscal. Ministerul Finanțelor Publice a dat publicității și proiectul de ordonanță de urgență de modificare și completare a Codului fiscal.

Ministerul Finanțelor Publice propune modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal astfel încât persoanele care nu realizează venituri pot alege între plata lunară a contribuției de sănătate sau plata la momentul accesării serviciilor medicale.

De asemenea, proiectul Ordonanței de urgență reglementează condițiile privitoare la modul de declarare și de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate de către persoanele care nu realizează venituri, în vederea beneficierii de serviciile oferite de sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Prin respectivul proiect, Ministerul Finanțelor Publice propune următoarele:

– introducerea art. 153 („Contribuabilii/Plătitorii de venit la sistemul de asigurări sociale de sănătate”) alin. (1) lit. p)

– introducerea art. 153 („Contribuabilii/Plătitorii de venit la sistemul de asigurări sociale de sănătate”) alin. (3)

– modificarea art. 171 („Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală pentru care impozitul pe venit se reține la sursă, precum și din asocierea cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului II sau III, pentru care sunt aplicabile prevederile art. 125 alin. (7)–(9)”) alin. (4)

– modificarea art. 178 („Stabilirea contribuției) alin. (4)

– modificarea denumirii marginale a Secțiunii a 10-a a Cap. III a Titlului 5 („Contribuții sociale obligatorii”)

– modificarea art. 180 („Înregistrarea în evidența fiscală a persoanelor fizice care nu realizează venituri”)

– modificarea art. 181 („Depunerea declarației”)

– modificarea art. 182 („Stabilirea și plata contribuției”)

– modificarea art. 183 („Prevederi privind scoaterea din evidența fiscală a persoanelor fizice care nu realizează venituri”)

– introducerea Secțiunii a 11-a cuprinzând art. 1831 (după art. 183 se introduce o secțiunea nouă)

– introducerea art. 184 („Contribuabilii/plătitorii de venit la sistemul de asigurări pentru șomaj”) lit. c)

– modificarea art. 187 („Baza de calcul al contribuției individuale de asigurări pentru șomaj în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor”) alin. (1) lit. a)

Pentru a vedea respectivul comunicat, vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfinante.gov.ro).

Ministerul Finanțelor Publice a publicat proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului fiscal was last modified: martie 21st, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter