[Președintele a semnat decretul pentru promulgare] Proiectul de Lege privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor a fost adoptat de Camera Deputaților

4 mai 2016
1 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 5 (1 votes, average: 2,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
1.979 views

Despre

  • Plafonarea pensiilor până la un nivel maxim
  • Egalizarea vârstei standard de pensionare pentru femei cu vârsta standard de pensionare pentru bărbați
  • Egalizarea stagiul complet de cotizare
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 4 mai 2016: Președintele a semnat decretul pentru promulgare

Președintele României a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, a anunțat UNBR.

Legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României. Legea intră în vigoare după 90 de zile de la publicare.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

La data de 16 martie 2016, Camera Deputaților a adoptat Proiectul de Lege privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, a anunțat UNBR. Noua reglementare va intra în vigoare la 90 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial al României. În același termen vor fi elaborate și aprobate Statutul și Regulamentul Casei de Asigurări a Avocaților.

Actualmente, sistemul de pensii și asigurări sociale ale Avocaților din România este reglementat de o serie de acte normative cu forță juridică diferită, și anume Legea 452/2001, O.U.G. 221/2000, Statutul Casei de Asigurări a Avocaților din România, Hotărâri ale Consiliului UNBR. De aceea, devenit stringentă integrarea acestora la nivel de lege, actul normativ cu forța cea mai mare, în măsură să determine o evoluție legislativă consecventă, să asigure viabilitatea, sustenabilitatea, transparența, predictibilitatea și solvabilitatea financiară.

Preluând principiile și specificul sistemului actual în privința elementelor structurale definitorii, proiectul propune un model de pensii ocupaționale care rămâne autonom, însă integrează în mod unitar și adaptat vremurilor aspectele referitoare la contribuțiile la fondurile sistemului, categoriile de pensii, modul de stabilire și de plată a acestora, celelalte drepturi de asigurări sociale ale avocaților și prestațiile aferente acestora.

Sunt reglementate aspectele referitoare la plafonarea pensiilor până la un nivel maxim, pentru a fi suportabile de către sistem, egalizarea vârstei standard de pensionare pentru femei cu vârsta standard de pensionare pentru bărbați, respectiv 65 ani, într-un interval de 20 de ani – până în anul 2035. Tot în 20 de ani, respectiv până în 2035 se va egaliza și stagiul complet de cotizare, pentru avocații femei și pentru avocații bărbați.

De asemenea, proiectul prevede modul de organizare a Casei de Asigurări a Avocaților, atribuțiile acesteia în gestionarea sistemului precum și răspunderea juridică.

Documente relevante:

Raportul comun de înlocuire;

Forma primită de la Senat.

Sursa informației este UNBR (www.unbr.ro).

[Președintele a semnat decretul pentru promulgare] Proiectul de Lege privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților a fost adoptat de Camera Deputaților was last modified: mai 4th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter