CDEP. Modificarea Codului fiscal (adoptare proiect lege)

4 dec. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 496
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit listei finale de vot publicată pe site-ul oficial de Camera Deputaților, proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost aprobat cu 280 de voturi pentru, 1 contra și 2 abțineri. Proiectul a primit din partea Comisiei pentru buget raport favorabil în data de 3 decembrie, intrând pe ordinea de zi a ședinței și fiind adoptat pe 4 decembrie.

Raportului oferit de Comisia pentru buget menționează că, începând de la 1 ianuarie 2020, alin. (51)-(55) ale articolului 146 se abrogă. Conform codului fiscal în vigoare, art. 146- 51 prevede ca întreaga contribuție de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial, calculată potrivit alin. (5), nu poate fi mai mică decât nivelul contribuției de asigurări sociale calculate prin aplicarea cotelor stabilite potrivit art. 138 lit. a) sau art. 1381, după caz, asupra salariului de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

De asemenea, redăm în cele ce urmează textul alin. 55 care va fi abrogat:

În situația în care, prin H.G se utilizează, în aceeași perioadă, mai multe valori ale salariului minim brut pe țară, diferențiat în funcție de studii, de vechime sau alte criterii prevăzute de lege, în aplicarea prevederilor alin. (51) se ia în calcul valoarea salariului minim brut pe țară prevăzută pentru categoria de persoane pentru care se datorează contribuția.

Apar modificări și în ceea ce privește alin. 8 al art. 146, ce urmează să fie modificat astfel:

Calculul contribuției de asigurări sociale datorate de persoanele prevăzute la alin. (2) se realizează de către acestea conform prevederilor alin. (5) și (7), după caz. Contribuția se plătește până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile.

 

Pentru a consulta raportul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, apăsați, vă rugăm, aici.

Pentru a accesa legea ordinară adoptată de Camera Deputaților, urmați, vă rugăm, sursa informației.

Sursa informației

 

 

CDEP. Modificarea Codului fiscal (adoptare proiect lege) was last modified: decembrie 4th, 2019 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter