Progrese în găsirea unui medicament anti-COVID-19

9 aug. 2021
Vizualizari: 462

Deschidem Revista din această seară cu progresele realizate de cercetătorii israelieni în descoperirea unui medicament anti-COVID-19.

„Un nou studiu citat de Jerusalem Post arată că 93% dintr-un număr de 90 de pacienți internați cu forme moderate sau grave de COVID-19 în spitalele din Grecia, tratați cu un medicament produs în Israel, au fost externați în termen de maximum cinci zile de la internare. (…) Tratamentul dezvoltat de israelieni și cu care au fost tratați pacienții internați în mai multe unități medicale din Grecia poartă denumirea de EXO-CD24 și a fost dezvoltat pe baza unei molecule CD24. Aceasta este prezentă în corpul uman, în mod natural. Tratamentul a fost dezvoltat de Sourasky Medical Center din orașul Tel Aviv. Potrivit informațiilor transmise de cercetători, studiul în cauză a fost realizat în Atena deoarece Israel nu dispune de un număr suficient de pacienți relevanți cercetărilor și arată că peste 90% dintre pacienții infectați cu forme moderate sau grave de coronavirus au fost externați în termen de cinci zile, în urma administrării medicamentului”, scrie Evenimentul Zilei.

România liberă scrie despre deciziile mai multor companii multinaționale de a-și obliga angajații să se vaccineze.

„Compania aeriană, United Airlines, le-a cerut celor 67.000 de angajați să se vaccineze anti-COVID-19 până la începutul lunii noiembrie, altfel vor fi dați afară. Într-o notă internă transmisă angajaților este subliniată «responsabilitatea» companiei de a garanta că angajații săi sunt în siguranță la locul de muncă și admite existența unor dezacorduri față de ordinul dat. Conducerea United Airlines a acceptat unele excepții, precum cazuri de sănătate ce nu ar recomanda vaccinarea sau motive religioase, ce vor fi examinate de la caz la caz”, notează România liberă.

„United Airlines ia astfel exemplul altor mari corporații americane ce au impus vaccinarea obligatorie a angajaților, precum procesatorul de carne Tyson Foods, cu 120.000 de angajați, sau Walmart, dar numai în cazul celor care lucrează la birou, la fel ca Walmart procedând și Google, Facebook, Uber sau Lyft”, mai arată România liberă.

Sindicatele personalului medical din Franța se pregătesc pentru o grevă de amploare împotriva vaccinării obligatorii.

„Prin urmare, sindicatele din domeniul medical au făcut apel către angajați pentru a se pregăti de grevă împotriva obligativității vaccinului. În cazul în care aceștia se împotrivesc vaccinării, riscă să li se suspende contractele de muncă. Cu toate acestea, lucrătorii din sfera medicală preferă să blocheze sistemul pentru a li se face auzită opinia”, notează România liberă.

„Franța este lovită de proteste masive, după ce sute de mii de oameni au iești în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor Administrației Emmanuel Macron de a impune vaccinarea personalului medical și de a extinde utilizarea permisului sanitar pentru accesul la activități publice. Consiliul Constituțional din Franța a validat utilizarea permisului sanitar COVID-19, însă nu s-au mai produs schimbări în ceea ce privește carantinarea la domiciliu sau suspendarea contractelor de muncă pe durată determinată în lipsa prezentării dovezii vaccinării anti-Covid-19. În același timp, Consiliul Constituțional a aprobat suspendarea contractelor, însă nu și încetarea acestora, însemnând că un angajat din domeniul medical care refuză vaccinarea va fi doar suspendat, nu și concediat”, mai scrie România liberă.

Cotidianul scrie despre situația vaccinării personalului din spitalele românești.

„Potrivit Federației Sanitas din România, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă și categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%). «Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât și pentru personalul TESA și administrativ», spun cei de la Sanitas”, scrie Cotidianul.

„Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea. «Evaluarea este realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eșantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, cât și pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere și autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară», potrivit Sanitas. Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021”, mai scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

Progrese în găsirea unui medicament anti-COVID-19 was last modified: august 9th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: