Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat – aprobat (O.U.G. nr. 9/2020)

11 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 368

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 93 din 7 februarie 2020 a fost publicată O.U.G. nr. 9/2020 din 4 februarie 2020 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

În continuare, ne vom axa asupra dispozițiilor de interes din cadrul acestui act normativ.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Astfel, art. 1 precizează faptul că „începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și până la sfârșitul anului 2020, în perioada desfășurării activității didactice, preșcolarilor și elevilor din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unități-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, TVA inclus”, în timp ce este important de menționat limita valorică care cuprinde prețul produselor, cheltuielile de transport, de distribuție și de depozitare a acestora, după caz.

Totodată, potrivit art. 2, „pentru finanțarea Programului în semestrul I al anului școlar 2020 – 2021 se alocă bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale/subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București”, iar art. 3 menționează „procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde care se organizează la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale/subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor și se stabilește potrivit prevederilor legislației în domeniul achizițiilor publice”.

Mai mult decât atât, autoritățile administrației publice locale, instituțiile și autoritățile cu atribuții în domeniul educației sunt obligate să urmărească și să verifice buna desfășurare a procesului de aprovizionare privind distribuția către elevi/preșcolari a pachetului alimentar/mesei calde.

 

Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat – aprobat (O.U.G. nr. 9/2020) was last modified: februarie 11th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter