Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2019 (Hotărârea CCF nr. 2/2019)

8 feb. 2019
Vizualizari: 719

Actul publicat în Monitor

Sumar
Hotărârea Camerei Consultanților Fiscali (CCF) nr. 2/2019 privind aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2019

 (M. Of. nr. 93 din 6 februarie 2019)

 

Se aprobă Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2019

 

În M. Of. nr. 93 din 6 februarie 2019 s-a publicat Hotărârea CCF nr. 2/2019 privind aprobarea Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2019.

Astfel, prin respectiva hotărâre se aprobă Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2019, prevăzut.

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Programului de pregătire profesională continuă aferent anului 2019.

 

Structura

Cap. I („Dispoziții generale”);

Cap. II („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă în sălile de curs, aferent anului 2019”);

Cap. III („Organizarea și desfășurarea Programului de pregătire profesională continuă sub formă de cursuri online, aferent anului 2019”);

Anexa nr. 1^1 („Programul de pregătire profesională continuă în sălile de curs*), aferent anului 2019”);

Anexa nr. 1^2 („Calendarul acțiunilor de pregătire profesională continuă aferent anului 2019 – în săli de curs”).

 

Prezentare generală

Programul de pregătire profesională continuă pentru anul 2019 se adresează tuturor membrilor Camerei Consultanților Fiscali, astfel:

– consultanți fiscali activi;

– consultanți fiscali inactivi;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– consultanți fiscali asistenți.

În 2019, programul de pregătire profesională se desfășoară sub formă de:

– cursuri de pregătire profesională la sală (teorie și aplicații pe studii de caz);

– cursuri online.

De asemenea, acest program va fi completat și prin organizarea de forumuri, conferințe, seminare și workshopuri pe teme de fiscalitate internă și internațională, iar programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2019 prevede pentru consultanții fiscali activi și pentru consultanții fiscali asistenți un număr de 30 de ore de pregătire, deși acesta nu este obligatoriu în anul în care membrii CCF au susținut examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent.

În cazul consultanților fiscali și consultanților fiscali asistenți care au efectuat ore de pregătire profesională în anul în care au susținut examenul pentru atribuirea acestor calități, aceste ore se vor include în numărul de ore de pregătire profesională aferente anului următor.

Programul de pregătire profesională continuă în sălile de curs este structurat pe module de pregătire, iar organizarea și desfășurarea acțiunilor în cadrul Programului de pregătire profesională continuă se realizează în 7 centre zonale, respectiv: București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

Înscrierea membrilor CCF la una dintre acțiunile cuprinse în Programul de pregătire profesională continuă se face direct pe site-ul CCF sau prin transmiterea unei cereri de înscriere la Direcția de învățământ a CCF, prin poștă, fax sau e-mail, cu minim 15 zile înaintea organizării acțiunii, iar orice situație de anulare a înscrierilor la cursuri trebuie să fie efectuată cu cel puțin 5 zile înainte de data de începere a cursurilor.

În ceea ce privește tematica cursurilor de pregătire profesională în sistem online, aceasta va fi stabilită pe parcursul desfășurării Programului de pregătire profesională continuă, în funcție de necesitățile și cerințele intervenite.

Programul de pregătire profesională continuă aferent anului 2019 (Hotărârea CCF nr. 2/2019) was last modified: februarie 8th, 2019 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.