Program de formare profesională adresat practicienilor în insolvență, avocaților şi judecătorilor specializați în insolvență (termen-limită: 16 ianuarie 2016)

11 ian. 2017
Vizualizari: 953

Institutul Național al Magistraturii are plăcerea de a vă informa cu privire la organizarea de către INSOL Europe a unui program de formare profesională în domeniul insolvenței.

În cadrul acestui program se vor realiza 2 seminarii de formare profesională ce se vor derula pe parcursul a câte 3 zile (3 ore/zi) și un modul on-line- însoțit de un workshop.

Cele 3 activități vor fi organizate astfel:

  • Primul seminar: 2-4 februarie 2017;
  • Al doilea seminar: 29 iunie – 1 iulie 2017;
  • Workshop: 24-25 noiembrie 2017.

Cursul va fi susținut de profesori renumiți, provenind de universități de prestigiu din întreaga lume.

Seminariile se vor desfășura în București, Hotel Caro, str. Barbu Văcărescu nr. 164 A.

Proiectul de agendă este disponibil aici.

Seminariile sunt destinate practicienilor în insolvență, avocaților și  judecătorilor specializați în materia insolvenței, din cadrul tribunalelor și curților de apel.

La activitățile organizate în cadrul acestui program vor participa aproximativ 80 de persoane/eveniment.

Detalii pentru judecătorii interesați

Un număr de 15 locuri va fi alocat judecătorilor specializați în dreptul insolvenței din cadrul secțiilor specializate organizate la nivelul tribunalelor și curților de apel; confirmarea participării se va face în limita celor 15 locuri disponibile, în ordinea înscrierii.

Cei 15 judecători selectați să participe la program nu vor plăti taxă de participare.

Bugetul proiectului acoperă costurile privind mesele de prânz și pauzele de cafea ale participanților judecători. Nu sunt acoperite costurile privind transportul, cazarea și restul meselor pentru participanții judecători.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare stabilite de organizatori.

Documente necesare înscrierii

Judecătorii interesați să participe la această activitate de formare sunt invitați să completeze formularul de înscriere și să-l transmită, în termenul prevăzut, la nr. de fax: 021.4076.243. În mod obligatoriu, pe formular va figura și avizul conducerii parchetului privind participarea la seminarul menționat.

Termen de înscriere

Vă adresăm invitația de a aplica pentru acest seminar până la data de 16 ianuarie 2016, la adresa de e-mail: diana.carpen@inm-lex.ro.

Persoana de contact

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Doamna Diana CARPEN, e-mail: diana.carpen@inm-lex.ro, telefon: 021.4076248.

Important

Vă aducem la cunoștință prevederile legale privind neparticiparea la seminarii a magistraților care confirmă participarea (Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 503 din 26 aprilie 2016, pentru completarea Regulamentului privind modul de desfășurare a cursurilor de formare profesională continuă a judecătorilor și procurorilor și atestare a rezultatelor obținute, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 322/2005):

Art. 51. – (1) Magistratul care nu poate participa la seminarele, conferințele sau orice alt program de formare profesională, organizate de Institutul Național al Magistraturii sau la nivel descentralizat, pentru care și-a exprimat opțiunea și pentru care a fost selectat, are obligația să anunțe imposibilitatea participării, de îndată ce a intervenit motivul justificat care a determinat această situație, cu cel puțin 48 de ore înaintea începerii seminarului. (2) În situațiile în care imposibilitatea participării intervine cu mai puțin de 48 de ore înaintea începerii seminarului sau magistratul, în mod justificat, nu poate îndeplini obligația prevăzută de alin. (1), cauzele exoneratoare se apreciază de ordonatorul de credite, pe baza propunerii organizatorului activității de formare profesională și a documentelor justificative depuse de magistratul în cauză. (3) Anunțul prevăzut la alin. (1) se poate realiza prin orice mijloace de comunicare scrisă către organizatorul activității de formare, fiind transmis, de regulă, persoanei de contact indicate în cuprinsul invitației de participare la activitatea de formare respectivă.

 Art. 52. – În cazul lipsei nejustificate de la activitatea de formare, al neîndeplinirii obligației prevăzute de art. 51 alin. (1) sau al nedepunerii documentelor justificative prevăzute de art. 51 alin. (2), magistratul va fi obligat să suporte cheltuielile efectuate de către organizator în vederea participării acestuia la activitatea de formare la care nu a participat sau a participat doar parțial.

Sursa informației

Program de formare profesională adresat practicienilor în insolvență, avocaților și judecătorilor specializați în insolvență (termen-limită: 16 ianuarie 2016) was last modified: ianuarie 11th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: