Profesioniștii înregistrați în registrul comerțului anterior datei de 7 iulie 2017 nu sunt obligaţi să îşi preschimbe certificatul de înregistrare existent

11 iul. 2017
Vizualizari: 738

Potrivit comunicatului Oficiului Național al Registrului Comerțului, din data de 7 iulie 2017, profesioniștilor care se vor înmatricula în registrul comerțului după data de 7 iulie 2017 li se va aloca un identificator unic la nivel european (EUID) prin Sistemul Informatic Integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Astfel, în ceea ce privește profesioniștii înregistrați în registrul comerțului anterior datei de 07 iulie 2017, aceștia nu sunt obligați să își preschimbe certificatul de înregistrare existent. În cazul în care doresc acest lucru, au posibilitatea să solicite în mod expres emiterea unui nou certificat de înregistrare conținând și identificatorul unic la nivel european – EUID prin completarea și depunerea cererii de înregistrare (formular – tip) la care vor atașa vechiul certificat de înregistrare. De asemenea, acesta poate fi eliberat odată cu înregistrarea altor mențiuni în registrul comerțului.

Cererea de înregistrare (formular-tip) se depune la oficiul registrului comerțului de pe lângă tribunalul în a cărui rază teritorială profesionistul și-a stabilit sediul social. Aceasta poate fi obținută direct de la sediile oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale sau accesând pagina de internet a Oficiului Național al Registrului Comerțului (www.onrc.ro), secțiunea Mențiuni, subsecțiunea Persoane Juridice, ghidul referitor la Mențiuni prevăzute la punctul 4.6. din cererea de înregistrare.

Sursa informației

Profesioniștii înregistrați în registrul comerțului anterior datei de 7 iulie 2017 nu sunt obligați să își preschimbe certificatul de înregistrare existent was last modified: iulie 11th, 2017 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.