Prof. univ. dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner

20 iun. 2022
Vizualizari: 506

POPESCU & ASOCIAȚII anunță cooptarea în echipa de management a firmei domnului prof. univ. dr. Gheorghe BUTA, în calitate de Senior Partner, începând cu luna iunie 2022.

Figură proeminentă a mediului juridic actual, cu peste 40 de ani de experiență, atât că magistrat, cât și ca avocat, dr. Gheorghe Buta este specializat în soluționarea litigiilor și arbitrajelor comerciale naționale și internaționale, domeniu pe care îl va coordona în principal în cadrul firmei de avocați.

Dr. Gheorghe Buta este unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, care, de-a lungul anilor, a asistat cei mai importanți jucători locali și internaționali, din cele mai diverse sectoare de activitate, în cele mai cunoscute și complexe litigii și arbitraje din România, cu accent deosebit pe dispute comerciale, civile și administrative, proceduri de insolvență și de executare silită, acțiuni în materia achizițiilor publice, recuperări de creanțe, litigii fiscale de amploare, inițiate împotriva autorităților de control în materie de TVA, impozit pe venit și alte taxe, proceduri judiciare europene sau unionale de reglementare sau de stabilire a bunelor practici în dreptul național s.a., pentru a enumera doar câteva dintre ariile sale de expertiză.

Pe parcursul carierei sale, ca magistrat, dr. Buta a deținut mai întâi funcția de procuror, apoi pe cea de judecător, la toate gradele de jurisdicție, inclusiv ca judecător în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. A fost Președintele Tribunalului Bistrița-Năsăud, al Curții de Apel Cluj, iar în ultima perioadă a carierei sale de magistrat a deținut funcția de Președinte al Secției Comerciale din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Prof. univ. dr. Buta este, de asemenea, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României și al Curților Internaționale de Arbitraj de la Viena și Paris. De două ori membru al Consiliului Superior al Magistraturii, în 2007 a fost nominalizat de către Guvernul României drept candidat al Statului Român pentru ocuparea poziției de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Domnul Buta este Cercetător Științific I (profesor universitar) la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române și autorul/coautorul a numeroase lucrări de referință în materie civilă, comercială și de procedura civilă, precum și a peste 100 de studii, articole și comentarii publicate în renumite reviste de specialitate. Este membru titular al Academiei de Științe Juridice din România și Președinte al Secției de Aplicare a Dreptului și, totodată, Vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Mă bucur să mă alătur echipei POPESCU & ASOCIAȚII și sper ca venirea mea în firma să contribuie la parcursul foarte bun al acesteia avut până acum. Pentru mine, acest parteneriat reprezintă un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune și pe cei peste 10 ani de prietenie și colaborare extraordinară cu Octavian, dar și cu întreaga echipa de avocați”, a declarat prof. univ. dr. Gheorghe BUTA.

„Domnul Buta este un veritabil mentor pentru generații întregi de juriști, o personalitate unică și, totodată, unul dintre cei mai respectabili profesioniști ai dreptului pe care i-am cunoscut. Venirea sa în cadrul echipei POPESCU & ASOCIAȚII reprezintă un atu extraordinar, de neegalat, luând în calcul extinderea echipei, a portofoliului de clienți, dar și a complexității și magnitudinii dosarelor de arbitraj local și internațional pe care le gestionăm în prezent. Suntem onorați să îl avem alături de noi și să confirmăm încă o dată durabilitatea și calitatea serviciilor oferite, atât în zona de consultanță, cât și în cea de litigii și arbitraje comerciale”, a declarat Octavian POPESCU, Managing Partner.

POPESCU & ASOCIAȚII este societatea de avocatură ce pune la dispoziția clienților săi servicii premium, atât în România, cât și peste hotare, în toate ariile de practică relevante și, în mod special, în industriile de interes pentru jucătorii economici activi.Înființată ca societate full-service, POPESCU & ASOCIAȚII și avocații săi au reușit încă din primul an de la înființare să fie incluși în elita avocaturii de business din România în arii precum Corporate/Fuziuni și Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat și Achiziții Publice, Restructurare și Insolvență, Taxe și Dreptul Penal al Afacerilor, în baza capabilităților extraordinare în sectorul juridic, recunoașteri acordate de toate prestigioasele directoare juridice precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation și Legal 500 EMEA.Societatea de avocatură a fost inclusă pe lista scurtă de către Benchmark Litigation Europe pentru Firma de Avocatură a Anului în Litigii, la ediția 2020 a Premiilor Benchmark Litigation, și de către Europa Property, publicația specializată în sectorul imobiliar comercial din Europa Centrală și de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatură a Anului în România în Imobiliare în cadrul Premiilor SEE Real Estate,ediția a 15-a.

O performanță de neegalat este reprezentată de obținerea în exclusivitate a titlului Highly Commended Law Firm în South Eastern Europe la ediția 2021 a The Lawyer European Awards. POPESCU & ASOCIAȚII a devenit astfel prima firmă de avocatură din România, cu mai puțin de 3 ani de activitate, care reușește să obțină această recunoaștere, poziționarea în clasamentul The Lawyer vizând o categorie regională, dominată de nume cu rezonanță în avocatura europeană.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiul pentru Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Litigii din România și a fost recunoscută printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din România, în baza experienței extraordinare și a recunoașterii venite din partea mediului juridic din România, la Gala Premiilor Avocaturii din România, 2019.

Prof. univ. dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner was last modified: iunie 20th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.