Cum a fost Procesul civil și executarea silită. Actualitate şi perspective

3414       0

Update 28 august 2017: Cum a fost

Conform tradiției, ultimul sfârșit de săptămână al lunii august dă startul sezonului de conferințe al toamnei. Astfel, conferința cu tema „Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective”, desfășurată în fiecare an la Târgu Mureș, ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, a avut loc în zilele de 25 și 26 la Grang Hotel Tg. Mureș.

Conferința a fost împărțită în două secțiuni – Drept național și Drept comparat.

Prima zi a conferinței a fost dedicată dreptului național, unde prof. univ. dr. Romulus Gidro, prof. univ. dr. Ioan Leș, prof. univ. dr. Florea Măgureanu, prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru, prof. univ. dr. Verginel Lozneanu, conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu, conf. univ. dr. Lacrima Rodica Boilă, lect. univ. dr. Oliviu Puie, lect. univ. dr. Valentin Stelian Bădescu, jud. dr. Ioan Gârbuleț și alții au prezentat lucrările care se pot regăsi în volumul  „Conferința Internațională – Procesul civil și executarea silită. Actualități și perspective.

În cadrul celei de-a doua zile a conferinței au fost dezbătute subiectele de drept comparat, speakerii fiind în principal invitații din străinătate: Elena Belei, Oxana Novicov, Pavel Klima, Valeriu Capcelea, dar și conf. univ. dr. Eugen Hurubă, președintele CEJ Mureș și principalul organizator al acestei tradiționale conferințe.

Ediția din aces an s-a bucurat și de lansarea unei cărți deosebite – „Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat”. Detaliile acestui moment festiv le puteți găsi AICI.


Update 24 august 2017: Cum a fost – Ceremonia de omagiere a prof. univ. dr. Ioan Leș. Lansarea volumului Liber Amicorum IOAN LEȘ

În preambulul conferinței „Procesul civil și executarea silită. Actualitate și perspective”, aflată la a XIV-a ediție și desfăsurată în mod tradițional la ultimul sfârșit de săptămână din luna august la Grand Hotel Tîrgu Mureș, organizatorii UNEJ, CEJ Tîrgu Mureș, Universitatea Petru Maior – Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Centrul de Cercetare pentru Drept și Științe Socio-Umane, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova și Facultatea de Drept a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Universul Juridic, împreună cu foști colegi și colaboratori, doctoranzi, s-au bucurat de reîntâlnirea cu domnul prof. univ. dr. Ioan Leș.

Profesorul a fost omagiat în cadrul festivității de către nume importante ale științei și doctrinei juridice românești care au rostit alocutiuni ori laudațio cu acest prilej, între care îi amintim pe prof. univ. dr. Iulian Boldea și prof. univ. dr. Vasile Boloș de la Univesitatea Petru Maior din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Romulus Gidro, prof. univ. dr. Teodor Bodoașcă, prof. univ. dr. Ioan Chelaru, prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, prof. univ. dr. Petre Roman, av. Gyorgy Frunda, prof. univ. dr. Alexandru Țiclea, prof. univ. dr. Vlad Barbu, Stelian Dincă (Vicepreședinte UNEJ), precum și Roman Talmaci, Președinte UNEJ Republica Moldova.

Întâlnirea s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire adresat de prof. univ. dr. Ioan Leș celor prezenți în sală.

De asemenea, în cadrul ceremoniei a fost lansat volumul Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat”, care cuprinde peste 40 de studii și articole, publicat la Editura Universul Juridic.

Update 24 august 2017: LIVE: Ceremonia de omagiere a prof. univ. dr. Ioan Leș. Festivitatea de lansare a volumului „Liber Amicorum IOAN LEȘ. Contribuții la studiul dreptului privat”

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, Camera Executorilor Judecătorești Tîrgu Mureș, Universitatea Petru Maior – Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Centrul de Cercetare pentru Drept și Științe Socio-Umane, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova și Facultatea de Drept a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în parteneriat cu editura Universul Juridic, organizează conferința internațională „Procesul civil și executarea silită. Actualitate și perspective”.

Conferința va avea loc în perioada 24-26 august la Hotel Grand din Tîrgu Mureș (P-ța Victoriei, nr. 28-30).

Programul conferinței
Joi, 24 august 2017
14.00 – 16.00 – Sosirea și cazarea participanților
16 00 – 19 00 – Eveniment festiv – lansare carte
19.00 – 22.00 – Dineu de bun venit

Vineri, 25 august 2017
7.30 – 9.00 – Mic dejun
9.00 – 9.30 – Înregistrarea participanților
9.30 – 9.45 – Cuvânt de deschidere
9.45 – 11.45 – Comunicări științifice (I)
11.45 – 12.15 – Coffee-break
12.15 – 13.30 Comunicări științifice (II)
13.30 – 15.00 – Masă de prânz
15.00 – 16.15 – Comunicări științifice (III)
16.15 – 16.45 – Coffee-break
16.45 – 17.30 – Comunicări științifice (IV)
17.30 – 20.00 – Program liber
20.00 – 22.00 – Dineu festiv

Sâmbătă, 26 august 2017

8.00 – 9.30 Mic dejun
9.30 – 10.45 – Comunicări științifice (V)
10.45 – 11.15 – Coffee-break
9.30 – 12.15 – Comunicări științifice (VI)
12.15 – 12.30 – Prezentarea raportului și a concluziilor conferinței
12.30 – 14.00 – Masă de prânz
14.00 – 20.00 – Excursie Oarba de Mureș (opțional)

Conferința internațională se dorește a fi un forum de analiză a normelor juridice aplicabile în procedura civilă reglementată de noul Cod de procedură civilă, de unele legi speciale, precum și de legislația Republicii Moldova. În cadrul conferinței participanții vor putea interacționa pe tema conferinței ridicând probleme practice.

Lucrările (titlu, rezumat, cuvinte cheie) înscrise până în data de 23.07.2017 și acceptate de comitetul științific până în data de 25.07.2017 vor fi publicate în volumul conferinței, realizat de editura „Universul Juridic”, acreditată C.N.C.S.I.S. Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate și în Revista Română de Executare Silită.

Lucrările in extenso vor fi trimise în format electronic pe adresa de e-mail a conferinței, pană la data de 06 august 2017. Lucrarea trebuie să fie concepută într-o formă originală, să nu fi fost publicată sau prezentată anterior la alte evenimente și să respecte integral condițiile de formă solicitate.

Conferința se va desfășura la Hotelul Grand din Tîrgu Mureș, P-ța Victoriei, nr. 28-30, unde recomandăm și cazarea participanților. Înscrierile și rezervările se fac NUMAI on-line, prin completarea formularelor de pe site-ul www.cameramures.com până la data de 23.07.2017. Preț cazare: 40 €/zi single, 50 €/zi camera dublă. (Tarifele includ: mic dejun bufet suedez, TVA, taxa hotelieră). Participanții care susțin comunicări științifice, acceptate de comitetul științific, beneficiază de cazare și masă gratuită.

În vederea publicării în volumul conferinței, materialele trebuie transmise electronic la adresa de e-mail conferinta [at] ccdsu.ro. La elaborarea materialelor este necesar să fie luate în considerare următoarele condiții:
– textele vor fi tehnoredactate în limba română, în Microsoft Word (cel puțin versiunea 7.0) numai cu Times New Roman, varianta standard, folosindu-se în mod obligatoriu diacritice.
– dimensiunea caracterelor va fi de 12 pentru text și 10 pentru notele de subsol (la 1,5 rânduri distanță), iar marginile vor avea toate 2 cm.
– dimensiunea paginii este A4. Paragrafele trebuie marcate în text prin alineat sau spațiere mai mare între rânduri.
– număr maxim de pagini: 50;
– fiecare material trebuie să conțină, pe prima pagină, titlul complet al lucrării, numele și prenumele autorului/autorilor, profesia, titlul didactic sau științific, instituția în care își desfășoară activitatea, datele de contact: adresa completă, adresa de e-mail, număr de telefon;
– fiecare material va fi prevăzut la început cu un rezumat redactat în limba română și într-o limbă de circulație internațională (preferabil limba rusă), care nu trebuie să depășească 1.000 de caractere și, de asemenea, un număr de cinci cuvinte cheie în limba romană;
– titlul fiecărui material trimis trebuie să fie scris în limba română;
– în cazul în care se folosesc abrevieri, cuvântul abreviat trebuie să apară mai întâi în întregime cu abrevierea precizată între paranteze.
– este recomandat să se facă distincție între literele mici și literele mari, între litera o și cifra 0, între litera l și numărul unu, precum și între litera K și simbolul grecesc Kappa.

Referințe bibliografice:
– notele bibliografice, cuprinse în subsolul paginilor, trebuie realizate în mod complet, cu indicarea prenumelui și numelui de familie al autorilor, titlul întreg al lucrării, eventual ediția și/sau volumul, editura, anul și locul editării, pagina/paginile la care se face trimitere. În situația în care se fac trimiteri la lucrări nepublicate, acestea pot fi citate cu precizarea modului în care autorul a luat cunoștință de respectivele documente.
– documentele disponibile doar pe internet pot fi citate cu denumirea completă a site-ului, care trebuie să aibă URL fix, și cu precizarea link-ului, între paranteze, precum și a ultimei date de consultare. Autorii sunt rugați să verifice accesibilitatea linkului înainte de citare.

Mai multe detalii puteti obține la adresa de e-mail conferinta [at] ccdsu.ro.

[UPDATE: Cum a fost] „Procesul civil și executarea silită, teorie și practică” was last modified: august 28th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: