Procedura insolvenței. Suspendarea cursului judecății. Recurs (CPC)

7 mart. 2017
Vizualizari: 5507
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC II) nr. 1116/2016

CPC: 312 [NCPC: art. 496]

Obiectul acțiunii promovată de reclamantă este constatarea nulității absolute a contractului de împrumut din 26 octombrie 2001 și a Actului adițional încheiat în 11 noiembrie 2005, reclamanta pretinzând că aceste înscrisuri au fost folosite de către creditoarea D., atașate la cererea de deschidere a procedurii insolvenței debitoarei SC C. SRL Botoșani, care a fost soluționată de Tribunalul Botoșani.

În acțiune s-a arătat că prin deschiderea procedurii insolvenței debitoarei SC C. SRL, SC A. SRL a suferit un prejudiciu de peste 870.000 RON, pentru că nu a mai putut pune în executare Sentința nr. 13.932 din 8 decembrie 2009 în Dosarul nr. x/3/2008 a Tribunalului București, sub acest aspect reclamanta dovedind interesul în pronunțarea demersului său judiciar.

Instanța de apel și-a întemeiat soluția de suspendare în raport de temeiul de drept invocat, pe necesitatea soluționării irevocabile a unui dosar atașament la dosarul de fond în procedura insolvenței, respectiv Dosarul nr. x/40/2010/a7 aflat pe rolul Tribunalului Botoșani în condițiile în care acțiunea promovată în dosarul pendinte nu intră sub incidența legii speciale a insolvenței, neavând relevanță calitatea de creditor a reclamantei care formează obiectul judecății în procesul de faliment.

Așadar, odată ce reclamanta și-a dovedit interesul în promovarea prezentei acțiuni în dreptul comun, măsura suspendării cursului judecății pentru cauze ce nu pot influența cursul procesului pendinte apare ca excesivă.

În considerarea celor ce preced, Înalta Curte constatând că încheierea recurată este susceptibilă de a fi cenzurată din perspectiva art. 312 C. proc. civ. [NCPC: art. 496], va admite recursul, va casa încheierea recurată și va trimite cauza aceleiași instanțe pentru continuarea judecății.

Sursa informației: www.scj.ro.

Procedura insolvenței. Suspendarea cursului judecății. Recurs (CPC) was last modified: martie 7th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: