Procedura de transfer al sumelor recuperate în cadrul asistenţei reciproce la recuperare (OPANAF nr. 2288/2019)

12 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 319

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 741 din 11 septembrie 2019 a fost publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2288/2019 privind procedura de transfer al sumelor recuperate în cadrul asistenței reciproce la recuperare și pentru aprobarea modelului și conținutului unor formulare.

În continuare, vom prezenta câteva dispoziții relevante din procedura de transfer, astfel sunt prevăzute de actul normativ.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Astfel, conform punctului APentru efectuarea procedurii de transfer al sumelor recuperate în cadrul activității de asistență la recuperare […] competența revine Serviciului reprezentanțe străine și nerezidenți – Compartimentul asistență reciprocă la recuperare între state membre UE din cadrul Administrației fiscale pentru contribuabili nerezidenți – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, atât pentru activitatea proprie, cât și pentru activitatea celorlalte organe fiscale.

Totodată, „Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București deschide la instituția de credit un cont pentru efectuarea transferului sumelor în/din străinătate”.

În ceea ce privește reglementările prevăzute de punctul B („Procedura de transfer al sumelor recuperate în România reprezentând creanțe stabilite în alte state”), pentru aplicarea procedurii de transfer al sumelor recuperate, reprezentând creanțe stabilite în alte state, se deschide contul 50.86.01 «Disponibil din executarea silită a creanțelor stabilite în alte state», pe codul de identificare fiscală al debitorului, la unitatea Trezoreriei Statului competentă, sau, după caz, pe codul unic de înregistrare al organului fiscal competent, pentru persoanele care nu sunt înregistrate fiscal în România”.

Punctul C („Procedura de transfer al sumelor recuperate de autoritățile competente din alte state, reprezentând creanțe stabilite în România”) prevede faptul că „în cazul cererilor de recuperare transmise pentru colectarea unor creanțe stabilite prin atragerea răspunderii solidare, fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri judecătorești, în sarcina unor persoane fizice/juridice, care nu au cod de identificare fiscală în România, se deschide la unitatea Trezoreriei Statului competentă contul 50.86.02 «Disponibil din executarea silită a creanțelor stabilite în România și recuperate în alte state», pe codul de identificare fiscală al persoanei juridice pentru ale cărei obligații a fost atrasă răspunderea solidară a persoanelor în cauză, sau în situația în care aceste persoane juridice sunt radiate, pe codul de identificare fiscală al organului fiscal care a avut competență în administrarea persoanelor juridice radiate”.

 

Procedura de transfer al sumelor recuperate în cadrul asistenței reciproce la recuperare (OPANAF nr. 2288/2019) was last modified: septembrie 12th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter