Procedura de primire şi de soluţionare a cererilor de loc de muncă sau indemnizaţie de şomaj, aprobată prin OPANOFM nr. 85/2002 – modificări (OPANOFM nr. 286/2020)

28 feb. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 159

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificat

Brașov: Conferința GDPR în profesiile liberale, instituții și companii
Actul modificatorSumar
OPANOFM nr. 85/2002 privind Procedura de primire și de soluționare a cererilor de loc de muncă sau indemnizație de șomaj

(M. Of. nr. 181 din 18 martie 2002; cu modif. ult.)

 

 

OPANOFM nr. 286/2020 privind modificarea și completarea Procedurii de primire și de soluționare a cererilor de loc de muncă sau indemnizație de șomaj

 

(M. Of. nr. 155 din 26 februarie 2020)

– modifică: art. 2 lit. d), art. 5 alin. (3) lit. c);

– introduce: anexa 1 ind. 1

În M. Of. nr. 155 din 26 februarie 2020 s-a publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă nr. 286/2020 privind modificarea și completarea Procedurii de primire și de soluționare a cererilor de loc de muncă sau indemnizație de șomaj.

Vă prezentăm, în continuare, modificările și completările aduse prin acest ordin.

Art. 2 lit. d)

Vechea reglementare

„Pentru completarea fișei persoana în căutarea unui loc de muncă va prezenta următoarele acte: (…) d) adeverință medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale”.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări art. 2 lit. d) se modifică și va avea următorul conținut:

„Pentru completarea fișei persoana în căutarea unui loc de muncă va prezenta următoarele acte: (…) d) declarație pe propria răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că persoana nu are restricții medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricții medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 11”.

 

 

Art. 5 alin. (3) lit. c)

Vechea reglementare

„(3) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoțită de următoarele documente: (…) c) adeverință medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări art. 5 alin. (3) lit. c) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(3) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoțită de următoarele documente: (…) c) declarație pe propria răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că persoana nu are restricții medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricții medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 11”.

 

 

Anexa 1 ind. 1

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări se introduce o nouă anexă, care face parte integrantă din prezentul ordin, aceasta privind modelul de declarație pe proprie răspundere.

Procedura de primire și de soluționare a cererilor de loc de muncă sau indemnizație de șomaj, aprobată prin OPANOFM nr. 85/2002 – modificări (OPANOFM nr. 286/2020) was last modified: februarie 28th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter