Procedura de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit a fost aprobată (OMTI/OMAI nr. 421/53/2022)

29 apr. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 248

 

Actul publicat în Monitorul Oficial

PreambulSumar
 

Ordinul viceprim-ministrului, ministrului transporturilor și infrastructurii, și ministrului afacerilor interne nr. 421/53/2022 pentru aprobarea Procedurii de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit prevăzute la art. 3^1 alin. (7) din O.G. nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România

(M. Of. nr. 409 din 28 aprilie 2022)

În temeiul:

art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii;

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

– art. 7 alin. (5) din O.U.G. nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne.

Se aprobă Procedura de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit prevăzută la art. 3^1 alin. (7) din O.G. nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

 

În M. Of. nr. 409 din 28 aprilie 2022 s-a publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului transporturilor și infrastructurii, și ministrului afacerilor interne nr. 421/53/2022 pentru aprobarea Procedurii de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit prevăzute la art. 3^1 alin. (7) din O.G. nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Prezentăm, în cele ce urmează, cele mai importante dispoziții din Procedură.

 

Dispoziții relevante

Art. 1:

Emiterea rovinietelor cu titlu gratuit pentru vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecție civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop, în condițiile în care termenele stabilite la art. 31 alin. (2) și (5) din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare, nu pot fi respectate, se realizează de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., denumită în continuare CNAIR – S.A., la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Art. 2:

(1) Solicitarea prevăzută la art. 1 se transmite prin e-mail și este anunțată în prealabil prin telefon.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

(2) Adresele de corespondență prin e-mail și numerele de telefon alocate în vederea comunicării sunt stabilite de comun acord de către CNAIR – S.A. și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerul Afacerilor Interne.

(3) Subiectul e-mailului transmis va fi personalizat, de forma „Solicitare roviniete zz.ll.aaaa”.

(4) Solicitarea se transmite în format *.xls/.xlsx, conform anexei care face parte integrantă din prezenta procedură și cuprinde lista numerelor de înmatriculare ale vehiculelor, însoțită de copii de pe certificatele de înmatriculare ale acestora, precum și perioada de desfășurare a transporturilor pe teritoriul României.

(5) În cazul unui ansamblu de vehicule, numărul de înmatriculare al vehiculului motor și numărul de înmatriculare al vehiculului tractat se înscriu asociat, în conformitate cu configurația în care circulă.

(6) Dimensiunea e-mailului transmis, care conține fișierul în format *.xls/.xlsx și copiile de pe certificatele de înmatriculare, nu va depăși 10 Mb.

(7) Solicitarea se transmite de către Departamentul pentru Situații de Urgență de îndată ce se primește informarea privind desfășurarea misiunii urgente.

 

Art. 3:

(1) Pentru solicitările primite în intervalul orar 8.00-20.00, în cazul zilelor lucrătoare, respectiv intervalul orar 10.00-14.00, în cazul zilelor nelucrătoare sau de sărbătoare legală, CNAIR – S.A. emite, în cursul aceleiași zile, numărul minim de roviniete cu titlu gratuit în funcție de tipul vehiculului și de duratele de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, astfel încât să fie acoperită integral perioada de desfășurare pe teritoriul României a transporturilor, așa cum a fost solicitată, și informează Departamentul pentru Situații de Urgență, prin e-mail, cu privire la emiterea acestora prin transmiterea documentului „Copie client” care atestă emiterea rovinietelor solicitate și înscrierea informațiilor în baza de date a Sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control al rovinietei (SIEGMCR).

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), pentru solicitările primite în afara termenelor prevăzute, personalul CNAIR – S.A. emite rovinietele solicitate până cel târziu la ora 11.00 a zilei următoare.

Procedura de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit a fost aprobată (OMTI/OMAI nr. 421/53/2022) was last modified: aprilie 29th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.