Procedura de administrare a contribuabililor mijlocii (actualizată)

21 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 773

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului de presă din data de 20 februarie 2017, dat publicității pe pagina oficială a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în vederea creșterii eficienței activității de administrare a contribuabililor mijlocii și a îmbunătățirii colectării veniturilor bugetare datorate de acești contribuabili, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1034/22.12.2016 a fost publicat OPANAF nr. 3.610/2016 privind organizarea activității de administrare a contribuabililor mijlocii prin care au fost restructurate criteriile de selecție a contribuabililor mijlocii care sunt administrați, începând cu 1 ianuarie 2017, de către administrațiile pentru contribuabilii mijlocii constituite la nivelul direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice în a căror rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului mijlociu, sau de către Administrația fiscală pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, după caz.

Astfel, conform comunicatului, elaborarea respectivului proiect de ordin prin care se prevede modificarea Procedurii de administrare și monitorizare a contribuabililor mijlocii, aprobată prin OPANAF nr. 560/2016, a fost determinată de necesitatea corelării prevederilor referitoare la administrarea contribuabililor mijlocii cu modificările legislative survenite în ultima perioadă, respectiv în Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, dar și de elaborarea de noi criterii și reguli specifice de selecție a contribuabililor mijlocii aprobate prin OPANAF nr. 3.610/2016.

Conferintele Video Universul Juridic

De asemenea, în urma continuării, pe parcursul anului 2016, a procesului de modernizare a ANAF, au avut loc modificări importante în structura organizatorică a organelor fiscale centrale, respectiv a direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice, în cadrul cărora s-au înființat administrațiile finanțelor publice pentru contribuabili mijlocii ca structuri specializate în administrarea acestor contribuabili, fapt care a generat și necesitatea adaptării prevederilor referitoare la activitatea de administrare a contribuabililor mijlocii la aceste modificări.

Sursa informației

Procedura de administrare a contribuabililor mijlocii (actualizată) was last modified: februarie 21st, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter