Primul român infectat cu varianta indiană a noului coronavirus

21 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 130

Deschidem Revista din această seară cu un anunț al Cabinetului de securitate al Guvernului israelian, care a aprobat încetarea focului cu Hamas în Fâșia Gaza.

„Israelul și Hamas, mișcarea islamistă la putere în Fâșia Gaza, au anunțat, joi seară, că au aprobat un acord de încetare a focului care vizează încetarea a peste zece zile de confruntări violente israeliano-palestiniene”, relatează AFP, citată de DC News.

„«Cabinetul (de securitate) a acceptat, în unanimitate, recomandarea tuturor responsabililor din domeniul securității (…) de a aproba inițiativa egipteană de încetare a focului bilateral, și fără condiții», se arată într-un comunicat al autorităților israeliene. În Fâșia Gaza, Hamas a confirmat intrarea în vigoare a acestui acord de încetare a focului vineri, la ora locală 2:00 (joi, 23:00 GMT). (…) Încetarea focului are la bază o propunere a Egiptului, care a promis că militanții din Fâșia Gaza vor înceta să mai lanseze rachete dacă Israelul ar recurge la o încetare a focului”, scrie DC News.

Varianta indiană a noului coronavirus a ajuns și în România. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, joi, într-un comunicat, că „un cetățean român a fost infectat cu tulpina indiană, fiind al 12-lea caz confirmat în țara noastră. 11 dintre persoanele infectate sunt cetățeni indieni”, după cum relatează Libertatea.

„INSP a anunțat că, până la 16 mai 2021, au fost confirmate 12 cazuri de infectare cu tulpina B.1.617.2, cea care a provocat explozia de cazuri din India și care acum se răspândește rapid și în Marea Britanie, unde a fost catalogată drept «variantă care suscită îngrijorare». Potrivit CNSCBT, 3 dintre cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, jud. Brașov, și sunt cetățeni indieni”, mai scrie Libertatea.

Presa scrie și despre cea mai mare cantitate de heroină capturată de autoritățile române. DIICOT a anunțat, într-o conferință de presă, susținută joi, cea mai mare captură de heroină din România, de 1.452 de kilograme, a cărei valoare de piață depășește suma de 45 de milioane de euro.

„La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție a unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia s-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani”, scrie Digi 24, citând un comunicat DIICOT.

Parlamentul European și statele-membre au ajuns, joi, la un acord în privința certificatului sanitar european COVID-19.

„Documentul, care se va numi «certificatul verde digital european», va atesta că deținătorul său a fost vaccinat împotriva Covid-19, că are un test negativ recent la coronavirus sau că a trecut deja prin boală. În practică, acestea vor fi trei certificate distincte. Certificatul va fi disponibil fie în format digital, fie pe hârtie. (…) Certificatul nu va fi o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la libera circulație și nu va fi considerat un document de călătorie. Parlamentarii europeni au cerut, inițial, ca statele membre să suporte costul testelor PCR, ceea ce unele dintre ele au refuzat. Compromisul găsit menționează necesitatea unor teste «abordabile și accesibile», plus angajamentul Comisiei Europene de a mobiliza 100 de milioane de euro pentru achiziția de teste”, scrie Digi 24.

Mult discutatul PNRR rămâne, deocamdată, „secret” pentru PSD, după întâlnirea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, cu premierul Florin Cîțu.

„Nu am avut plăcerea de a avea acces la PNRR. Au fost prezentate niște principii și cam care este viziunea. Avem o promisiune că ni se va trimite acest plan ca să îl putem discuta mai aprofundat, cu specialiștii, ca să vedem cum găsim totuși niște mecanisme clare și transparente de acces și de absorbție a acestor bani. Nu am avut detaliile reformelor. Aveam și noi propuneri de reforme în acest moment pentru a fi prinse în PNRR, urmând, totuși, ca acestea să fie discutate de specialiști cu ministrul Fondurilor Europene. Din punctul nostru de vedere, în continuare, PNRR nu are coerență și o viziune clară (…) a motorului economic din toată Europa. Nu cunoaștem concret ce granturi vor merge către IMM-uri, nu cunoaștem reforme pe zona de pensii și sperăm să ne revină aceste informații”, a afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu, joi, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, scrie Agerpres.

„Nu ne interesează componentele care se află încă în negociere. Sperăm să deblocăm acest lucru și să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlament. (…) Așteptăm să primim PNRR și să discutăm cu specialiștii, aplicat pe fiecare domeniu, așteptăm mecanismele transparente”, a mai spus Marcel Ciolacu, mai arată Agerpres.

Partidul Social Democrat solicită revocarea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în urma eșecului punerii în aplicare a Măsurii 3 – Granturi pentru investiții acordate pentru IMM-uri.

 „PSD solicită prim-ministrului, Florin Cîțu, și președintelui României, Klaus Iohannis, revocarea de îndată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în urma anulării integrale a Măsurii 3 – Granturi pentru investiții acordate pentru IMM-uri. De asemenea, PSD cere USR-PLUS să fie consecvent principiilor pe care le-a fluturat până acum în ochii alegătorilor și să retragă sprijinul politic ministrului Năsui, astfel încât acesta să poată fi înlocuit în cel mai scurt timp de o persoană competentă”, se arată într-un comunicat PSD, scrie Agerpres.

În încheierea Revistei scriem despre dispariția unui mare actor al României.

„Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață, informează Antena 3. Acesta avea 87 de ani. Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, 20 mai, la spital. Era internat de trei luni la Spitalul Floreasca. Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie ce i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor”, notează DC News.

Seară frumoasă!

Primul român infectat cu varianta indiană a noului coronavirus was last modified: mai 21st, 2021 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter