Primarii PSD nu sunt de acord cu mărirea impozitului pe proprietăţi

11 oct. 2022
Vizualizari: 353

Atacurile Rusiei cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei  provoacă sincope în alimentarea cu energie electrică a unor state europene care importau energie electrică din Ucraina.

„Ministerul ucrainean al Energiei a anunțat luni că va opri exporturile de electricitate către țările Uniunii Europene, în urma atacurilor rusești cu rachete care au lovit în cursul dimineții infrastructura energetică din Ucraina”, informează agenția Reuters, preluată de Agerpres și Libertatea.

Atacurile cu rachetă de astăzi, care au lovit centralele termoelectrice și substațiile electrice au forțat Ucraina să suspende exporturile de electricitate începând cu data de 11 octombrie 2022, pentru a-și putea stabiliza propriul său sistem energetic”, a transmis Ministerul ucrainean al Energiei, într-un comunicat de presă publicat pe pagina sa de internet, scrie Libertatea.

Presa mai scrie că după poziționarea Belarus alături de Rusia, Polonia își îndeamnă cetățenii aflați în Belarus să părăsească această țară.

„Recomandăm cetățenilor polonezi care stau pe teritoriul Republicii Belarus să părăsească teritoriul său cu mijloace comerciale și private disponibile”, a precizat Guvernul polonez în recomadările pentru călători publicate pe site-ul official, scrie News.ro.

„Pregătirea în Polonia, Lituania și Ucraina a luptătorilor, inclusiv a radicalilor din Belarus, pentru a efectua sabotaj, acte teroriste și o revoltă militară în țară, devine o amenințare directă”, declarase Președintele Lukașenko, în timpul întâlnirii cu oficialii militari din Belarus, mai arată News.ro.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea prin care cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru în mediul rural în aceeași unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici.

Prin urmare, „cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru dacă solicitantul asigură un program fracționat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază”, se arată în legea nou promulgată, scrie News.ro.

„Punctele de lucru pot fi deschise în mediul rural în aceeași unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici stabilit de către o comisie organizată la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică județene sau a Municipiului București, alcătuită din: un reprezentant al Casei de Asigurări de Sănătate județene sau al Municipiului București; un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică județene sau al Municipiului București; un reprezentant al Colegiului județean al medicilor sau al Municipiului București”, mai prevede legea menționată, scrie News.ro.

„Autoritățile administrației publice locale pot acorda facilități și stimulente aferente înființării și funcționării punctului secundar de lucru, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare”, se mai arată în documentul citat, scrie News.ro.

România liberă, citând surse CNNscrie că Europa ar putea fi lovită de un nou val de Covid 19.

„Subvariantele Omicron BA.4/5, care au dominat în această vară, sunt încă în spatele majorității infecțiilor, dar subvariantele Omicron mai noi câștigă teren. Sute de noi forme de Omicron sunt urmărite de oamenii de știință, au declarat săptămâna aceasta reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”, relatează CNN, citat de România liberă.

„Datele OMS publicate miercuri au arătat că numărul cazurilor din Uniunea Europeană a ajuns la 1,5 milioane săptămâna trecută, în creștere cu 8% față de săptămâna precedentă, în ciuda unei scăderi dramatice a testelor. La nivel mondial, numărul de cazuri continuă să scadă. Numărul de spitalizări în multe țări din blocul celor 27 de state membre, precum și în Marea Britanie, a crescut în ultimele săptămâni. În săptămâna care s-a încheiat la 4 octombrie, internările în spitale cu simptome Covid-19 au crescut cu aproape 32% în Italia, în timp ce internările la terapie intensivă au crescut cu aproximativ 21%, comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit datelor compilate de fundația științifică independentă Gimbe”, mai notează România liberă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că primarii de municipii social-democrați nu sunt de acord cu amendamentul făcut în Senat privind majorarea impozitelor de proprietăți.

„Am avut o discuție în Consiliul Politic Național al partidului. Urmează să avem o discuție în coaliție cu liderii. Primarii nu sunt de acord, nu este foarte clar amendamentul de la Senat și vor să vină cu anumite lămuriri și vor veni și ei cu o propunere către liderii de grup”, a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după ședința conducerii PSD, scrie Agerpres.

„Am înțeles că vor trimite și o adresă oficială de la Asociația Municipiilor din România în ceea ce privește acest subiect. Această mărire pe proprietăți care ajută bugetele locale a fost făcută acum trei luni, prin ordonanță, prin modificările la Codul fiscal, unde era trecut foarte clar că se va aplica grila notarială. Primarii au venit și au explicat că tehnic nu se poate face acest lucru. S-a venit cu acest amendament, cu mărire de până la 50%, dar coeficientul rămânând același. Cu alte cuvinte, era o descentralizare și fiecare primar venea și propunea dacă mărește sau nu mărește. Ele pot rămâne la fel. Cu grilă notarială lucrurile erau foarte clare, în funcție de unde ai proprietatea. Nu putem compara Municipiul Buzău cu Municipiul București. Acum se caută altă formulă care să fie aplicabilă și corectă”, a explicat președintele PSD, Marcel Ciolacu, mai scrie Agerpres.

Seară liniștită!

Primarii PSD nu sunt de acord cu mărirea impozitului pe proprietăți was last modified: octombrie 11th, 2022 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: