Prima monedă virtuală românească

22 iun. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 158

Deschidem Revista din această seară cu mersul campaniei de vaccinare, care este departe de a-și atinge țintele.

„Guvernul României a adoptat săptămâna trecută o OUG prin care încearcă să vândă o parte dintre vaccinurile contractate pentru campania națională de imunizare împotriva COVID-19, în condițiile în care țintele au fost ratate până acum, iar interesul românilor a scăzut dramatic. (…) Potrivit documentelor depuse, din vaccinurile autorizate, România a contractat deja un număr de 56.294.434 de doze care vor fi livrate până la finalul anului 2021, din care 25.095.744 de doze de la Pfizer, 9.798.619 de la Moderna, 8.520.538 de doze de la Janssen și 12.879.533 de doze Astrazeneca”, scrie România Liberă.

„România a reușit să își rateze prima țintă de vaccinare – imunizarea a 5 milioane de români până la 1 iunie. Astfel, duminică, numărul total al persoanelor vaccinate ajunsese la 4.633.520, însă interesul a scăzut până la 30 de mii de doze administrate în 24 de ore, în condițiile în care capacitatea de vaccinare a țării a atins și 120 de mii pe zi”, mai arată România liberă.

Inundațiile și viiturile din țară dau prilejul politicienilor să se îndemne unii pe alții pentru a interveni în sprijinul sinistraților. Președintele PNL, Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților, a cerut Guvernului să intervină imediat.

„«Guvernul trebuie să intervină imediat cu toate instituțiile competente pentru a îndepărta efectele inundațiilor, a stabili pagubele și a stabili măsurile de compensare a celor care și-au pierdut proprietăți care au fost afectați de inundațiile care au avut loc», a declarat Orban, marți, la finalul Biroului Executiv al PNL”, scrie Agerpres.

Și premierul Florin Cîțu „le-a cerut, duminică, prefecților să meargă pe teren în zonele afectate de inundații și le-a transmis că, dacă au nevoie de resurse suplimentare, să le solicite de urgență”, mai notează Agerpres.

Presa mai scrie despre o propunere a liderului USR-PLUS, Dan Barna, care vrea ca adresele de domiciliu să nu mai fie menționate pe cărțile de identitate, pentru a permite alegătorilor să voteze oriunde în țară la alegeri.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliție și-l vom propune colegilor noștri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea de identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiționată de existența domiciulului pe respectiva carte de identitate”, a spus Dan Barna, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Dan Barna apreciază că acest lucru ar permite „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”, după cum transmite Mediafax, citat de Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 163/2020 pentru completarea art. 159 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și pentru adoptarea unor măsuri în domeniul asigurării unor persoane în sistemul public de pensii.

„Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea OUG 163/2020, care stabilește cadrul legal pentru completarea, de către persoanele care nu au calitatea de pensionar, a stagiului de cotizare în sistemul public de pensii necesar pentru acordarea unei pensii pentru limită de vârstă, a unei pensii anticipate ori a unei pensii anticipate parțial, prin încheierea unui contract de asigurare socială pentru perioade de timp de maximum 6 ani anteriori împlinirii vârstei standard de pensionare. (…) Actul normativ mai prevede că plata contribuției de asigurări sociale datorate se efectuează într-o singură tranșă sau eșalonat, în tranșe lunare, până la data de 31 august 2023”, scrie Agerpres.

De marți avem prima monedă virtuală românească, numită LANC.

„«Moneda virtuală românească va deveni disponibilă pentru tranzacționare pe bursa DigiFinex începând de miercuri, ora 11 (ora României)», anunță un comunicat de presă transmis la data de 16 iunie 2021. Platforma pentru freelanceri, denumită Lanceria, urmează să accepte și plata cu această criptomonedă. (…) Proiectul a trecut prin două runde de finanțare, în care a vândut în total 150 de milioane de monede. Lanceria.io e prima platformă pentru freelanceri din lume construită pe tehnologia blockchain, susținută de inteligența artificială”, scrie România liberă.

Seară frumoasă!

Prima monedă virtuală românească was last modified: iunie 22nd, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter