Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine în România

28 feb. 2018
Vizualizari: 774

Ninsorile și viscolul paralizează România.

„Județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea au intrat, miercuri, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută. (…) Capitala și 27 de județe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea se află, până joi la ora 10.00, sub cod portocaliu de ger. (…) Gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra, în general, între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig. (…) Cealaltă jumătate a țării se află sub cod galben de frig, cu temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an”, scrie Mediafax.

Mai multe drumuri din sudul țării și din Dobrogea rămân blocate din cauza viscolului.

„O sută de trenuri în județele aflate sub cod portocaliu de viscol sunt anulate, miercuri, din cauza ninsorilor și a viscolului. Potrivit CFR, traficul feroviar se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt de până la 60 de kilometri pe oră”, relatează Mediafax.

Școlile și grădinițele de stat din județele afectate de viscol rămân închise.

„Ministerul Educației Naționale (MEN) anunță că, miercuri, cursurile sunt suspendate integral în București, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița și Olt. În București, Ilfov și Teleorman elevii nu merg la școală toată săptămâna”, notează Mediafax.

Vremea rea face ravagii nu numai în România, ci și în Europa.

„Un nou front atmosferic rece afectează în această săptămână Marea Britanie, Irlanda, Peninsula Iberică și Franța, fiind preconizate ninsori, ploi abundente, vânt puternic și temperaturi extrem de scăzute până sâmbătă, relatează site-urile BBC News și The Local”, citate de Mediafax.

„Oficiul britanic de meteorologie (Met Office) a anunțat condiții meteorologice severe în perioada 28 februarie – 3 martie, cu vânt puternic și precipitații semnificative sub formă de ninsoare. În Irlanda, serviciul de meteorologie local a emis cod galben și portocaliu de ninsoare și gheață. (…) O alertă de ninsori puternice a fost emisă pentru 20 de provincii din Spania, iar Lugo, Orense, Valencia și Castellon vor înregistra straturi de zăpadă de peste șase centimetri. Pentru alte 18 provincii au fost emise avertismente de temperaturi extrem de scăzute, inclusiv Catalonia. (…) Potrivit Meteo France, în perioada 28 februarie – 1 martie, departamentele Alpes Maritimes, Var și Bouches-du-Rhône se află sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori, polei și temperaturi scăzute”, mai arată Mediafax.

Presa din România scrie astăzi și despre rezultatul audierilor din CSM.

Votul în sedința Secției pentru procurori a CSM a fost 6-1 „împotriva” cererii de revocare a procurorului-șef Laura Codruța Kovesi, votul „pentru” fiind acordat de ministrul justiției, Tudorel Toader.

„«Secția a decis respingerea solicitării ministrului justiției cu privire la posibilitatea revocării procurorului-șef, prin urmare avizul este unul negativ», a anunțat vicepreședintele CSM, Codruț Olaru”, arată News.ro.

Secția urmează să motiveze acest aviz în perioada imediat următoare.

DNA a prezentat azi Raportul de activitate pentru anul 2017.

„Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat, miercuri, la prezentarea bilanțului pe 2017, că aproximativ 1.000 de inculpați au fost trimiși în judecată, printre ei fiind trei miniștri, 5 deputați, un senator și doi secretari de stat. Ea a menționat că, urmare a deciziei CCR, pe abuzul în serviciu au fost închise 275 de dosare, în care prejudiciul era de 148 milioane euro. Kovesi s-a referit și la corupția din domeniul sănătății”, notează News.ro.

Agerpres scrie despre declarația președintelui Iohannis de la bilanțul DNA.

„«Direcția Națională Anticorupție, ca parte a Ministerului Public, și a justiției, în ansamblul său, asigură mecanismele necesare pentru a vindeca România de corupție. Din păcate, însă, asistăm în ultima perioadă la manifestări virulente ale disperării și la încercări de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA și cu încercarea clară de a subordona justiția politicului. Inadmisibil!», a declarat președintele Iohannis, la bilanțul DNA pe 2017”, notează Agerpres.

Ministrul Toader nu a participat la prezentarea bilanțului DNA.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Presa scrie azi și despre vizita prim-vicepreședintelui Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, în România. Acesta așteaptă ca autoritățile de la București să îi ofere explicații cu privire la propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„«Voi fi informat joi despre asta. Mă voi întâlni cu ea (n.r. procurorul-șef) și cu ministrul justiției și le voi asculta argumentele. Dar știți poziția Comisiei. Trebuie să lăsăm independența judiciară să își facă treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre», a spus Frans Timmermans pentru Calea Europeană”, notează Digi24.

În finalul Revistei, scriem despre o declarație simbol de reunire cu România supusă atenției cetățenilor din Republica Moldova în anul Centenarului, declarație care surprinde politicienii de la Chișinău.

„Până la momentul actual, 60 de localități din Republica Moldova au votat Declarația simbol de Reunire cu România. Satul Țînțăreni, raionul Telenești a votat astăzi documentul în acest sens. La 26 februarie, au semnat aleșii locali din satul Țînțăreni, raionul Telenești. Recentele semnatare sunt localitățile Tănătari, Sinești, Păulești, Peticeni, Lozova, Recea, Carahasani, Ciocîlteni, Copceac”, notează Unimedia.md.

Acestei declarații i se opun reprezentanții comunității găgăuze, care potrivit Unimedia.md „au numit anul 2018 – Anul Ocupației Române”.

Seară frumoasă!

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine în România was last modified: februarie 28th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: