Preţurile carburanţilor vor fi subvenţionate încă 3 luni

20 sept. 2022
Vizualizari: 207

Presa din întreaga lume a scris ieri despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Regina Marii Britanii a fost înmormântată luni, la 11 zile de la deces.

Evenimentul este prezentat pe larg, în presa românească, de ziarul Libertatea.

„Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile Londrei să ia parte la procesiune, în timp ce sute de lideri și de membri ai familiilor regale au fost prezenți la Westminster Abbey, acolo unde au avut loc funeraliile de stat. Ulterior, la capela St George a Castelului Windsor a avut loc o ceremonie religioasă care a început la ora 18:00 și la care au participat 800 de invitați. Spre seară, în jurul orei 21:30, ora României, familia regală s-a întors la capelă, unde a mai avut loc o ceremonie privată de familie în format restrâns, unde presa nu a mai avut acces”, scrie Libertatea.

„Custodele Coroanei, Margareta, și Principele Radu au luat parte la o întâlnire de familie, la Castelul Windsor, la invitația Regelui Charles al III-lea, după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a”, mai notează Agerpres despre evenimentele care au succedat funerariilor.

După funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, atenția presei revine asupra războiul din Ucraina, ofensivei ucrainiene și reacției Moscovei.

„Premierul britanic Liz Truss s-a angajat să acorde asistență militară Ucrainei în valoare de cel puțin 2,3 miliarde de lire sterline în 2023 pentru a o ajuta să se apere de invazia rusă inițiată de președintele Putin”, informează agenția de presă dpa, scrie Cotidianul.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Închizând robinetele gazoductului Nord Stream, Putin a trimis milioane de oameni din Europa într-o iarnă mai rece și mai dificilă”, a spus Premierul britanic înainte de a pleca în SUA, notează  Cotidianul.

„Prea multe vieți – în Ucraina, în Europa și în întreaga lume – sunt manipulate de o dependență de energia rusă. Trebuie să colaborăm pentru a-i pune capăt odată pentru totdeauna”, a declarat Premierul britanic, Liz Truss, mai notează Cotidianul.

Presa scrie despre măsurile pe care rușii le iau pentru a opri înaintarea forțelor ucrainiene. Printre acestea se numără și recrutarea de mercenari din pușcăriile rusești.

„Grupul de mercenari Wagner, companie militară privată rusă, încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori condamnați pentru a lua parte la războiul Rusiei din Ucraina, dar mulți refuză să se alăture, a declarat luni un înalt oficial al apărării americane”, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Uniunea Europeană a impus sancțiuni Grupului Wagner, pe care îl acuză de operațiuni clandestine în numele Kremlinului. Președintele Vladimir Putin a declarat că grupul nu reprezintă statul rus, iar contractorii militari privați au dreptul de a lucra oriunde în lume atât timp cât nu încalcă legea rusă”, mai notează Agerpres.

La București, membrii Guvernului au hotărât prelungirea acordării subvenției pentru carburanți.

„Liderii coaliției PNL-PSD-UDMR, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au decis luni seară, 19 septembrie, după aproape 4 ore de discuții, să prelungească subvenționarea prețului la pompă, care expiră la 1 octombrie, încă trei luni, și pentru motorină, și pentru benzină, au declarat surse participante la negocieri”, scrie Libertatea.

„Coaliția reunită la sediul Guvernului a stabilit că prețul benzinei și al motorinei va fi compensat în continuare cu 50 de bani, până la 31 decembrie. Înaintea ședinței, liberalii au transmis că vor propune ca prelungirea subvenționării prețului carburanților să fie doar la motorină, nu și la benzină, dar PSD nu a fost de acord cu cererea partidului condus de Ciucă. În afara prelungirii schemei de compensare la carburanți, alte teme abordate în ședință au mai fost situația din agricultură – subvenții și ajutoare pentru producătorii agricoli, criza din energie și posibilitatea plafonării prețului lemnului de foc și interzicerea exportului”, mai notează Libertatea.

Presa mai scrie că aproximativ 63.000 de vouchere sociale au fost blocate, după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală a constatat că beneficiarii cumulau venituri de peste 1.500 de lei.

„Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc și celor înregistrate din pensii. (…) La fiecare tranșă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF și cei care cumulează venituri și din alte surse și depășesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminați. (…) Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare și dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm”, a arătat ministrul Marcel Boloș, în cadrul unei declarații acordate presei, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

„În ce privește costul voucherelor, Boloș a oferit asigurări că 50% va fi suportat din bani europeni, iar 50% din fonduri naționale. El a menționat că familiile vulnerabile ar urma să beneficieze în continuare de vouchere sociale, în situația prelungirii valabilității acestora, dar că persoanele cu venituri peste pensia minimă socială se consideră că nu fac parte din categoria de sărăcie extremă”, mai scrie Agerpres.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Prețurile carburanților vor fi subvenționate încă 3 luni was last modified: septembrie 20th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: