Preţuri mai mici la carburanţi

1 iul. 2022
Vizualizari: 403

După ce Executivul a luat decizia micșorării prețurilor carburanților cu 50 de bani pe litru, prin O.U.G, în această dimineață, mai multe benzinării au afișat prețuri mai mici la carburanți, conform cererii Guvernului.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a scris premierul Ciucă pe Facebook, relatează News.ro.

Pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional o parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro, conform premierului.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a mai arătat Nicolae Ciucă, scrie News.ro.

Odată cu încheierea Summitului de la Madrid, premierul Nicolae Ciucă se arată mulțumit de deciziile liderilor țărilor NATO.

„Conceptul Strategic al Alianței consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes Strategic al NATO. Rusia este definită ca principala amenințare la adresa securității euroatlantice și, în consecință, NATO consolidează, pe termen lung, postura aliată de descurajare și apărare pe Flancul Estic. Ca parte a întăririi posturii NATO pe Flancul Estic, NATO consemnează proiectul de a amplasa o prezență terestră substanțială și persistentă, întărirea apărării aeriene și antirachetă, pre-poziționarea de echipamente militare și îmbunătățirea infrastructurii pentru asigurarea întăririlor, aspecte deosebit de importante pentru România. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat prezența suplimentară americană în România, prin dislocarea unui Comandament la nivel de brigadă de luptă în țara noastră. Salutăm această contribuție care marchează consistența Parteneriatului Strategic România – SUA”, se arată într-un mesaj postat de premierul Ciucă pe pagina de Facebook a Guvernului, scrie Digi 24.

În ședința Guvernului a fost aprobată o O.U.G ce modifică și completează Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților de dețin terenuri publice.

„Actul normativ aduce clarificări în ce privește aspectele referitoare la obligația calculării, reținerii, virării și declarării impozitului de 80% instituit în cazul intenției de revânzare a terenurilor înaintea împlinirii termenului de 8 ani de la cumpărare. Astfel, se completează dispozițiile referitoare la încadrarea impozitului de 80% instituit în cazul intenției de revânzare a terenurilor înaintea împlinirii termenului de 8 ani de la cumpărare, ca sarcină fiscală suplimentară față de dispozițiile Codului fiscal”, arată alephnews.ro, scrie România liberă.

„Totodată, se instituie modului de calcul, încasare, declarare și virarea a impozitului menționat anterior, inclusiv a cotelor procentuale care se fac venit la bugetul de stat și local. Prin modificările aduse Legii 17/2014 se corelează prevederile referitoare la categoria preemptorilor de rang I, în sensul stabilirii gradului de rudenie pentru dobândirea calității de preemptori și se pun în aplicare procedurile de notificare a acestei categorii. De asemenea, se clarifică aspectele referitoare la valabilitatea si încetarea valabilității avizelor emise”, mai arată România liberă.

„Paul al României, condamnat în dosarul Ferma Băneasa, a fost prins la începutul săptămânii în Paris, iar autoritățile franceze anunță că acesta va sta în arestul din Franța până pe 14 septembrie”, informează Știrile ProTV, citat de Libertatea.

Adevărul comentează retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor și ce implicații imediate are această acțiune.

„Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a spus că retragerea forțelor ruse din Insula Șerpilor va ușura o parte din presiunea pe coasta ucraineană, dar nu va pune capăt blocadei maritime. Rușii s-au retras de pe insulă pe 30 iunie, iar Ministerul rus al Apărării a precizat că retragerea a însemnat un «gest de bunăvoință», fără a spune că bombardamentele ucrainenilor au dus la această decizie. Ultima evaluare a ISW arată că retragerea în sine nu va pune capăt blocadei maritime, deoarece forțele rusești au acces la sisteme anti-navă terestre în Crimeea și în vestul regiunii Herson, care pot viza în continuare încărcăturile ucrainene, și mai au și nave din flota Mări Negre. De asemenea, ISW arată că armata rusă a obținut câștiguri limitate în interiorul rafinăriei de petrol Lysychansk și în jurul Lysychansk, dar și că a continuat operațiunile ofensive la sud și est de Bakhmut și la nord de Slovyansk. În plus, atacurile ucrainene forțează trupele rusești de pe axa sudică să se axeze pe operațiunile defensive. Autoritățile ruse de ocupație au luat măsuri pentru a asigura continuarea integrării economice și financiare a zonelor ocupate în sistemul rusesc, arată o altă concluzie a ISW”, scrie Hotnews, citat de Adevărul.

Seară liniștită!

Prețuri mai mici la carburanți was last modified: iulie 1st, 2022 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: