Preşedintele Zelenski cere închiderea porturilor pentru Rusia

5 apr. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 105

Deschidem Revista din această seară cu discursul Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Parlamentul României. Acesta a cerut noi sancțiuni împotriva Rusiei, menționând că trebuie închise porturile pentru navele rusești.

„În prezent, pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale și regiunii Mării Negre. De aceea, apărând libertatea Ucrainei, înseamnă să protejezi securitatea Europei. Au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile. (…) Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina și cu toată lumea și de aceea trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând financiare și economice. Trebuie să închideți porturile pentru navele rusești, opriți tranzitul mărfurilor spre Rusia și din Rusia. Nu importați resurse energetice din Rusia. Nu există alternativă, putem să vorbim despre mai multe programe: petrol în schimbul produselor alimentare, dar este nevoie de a impune alte sancțiuni”, a afirmat Zelenski, notează Agerpres.

Zelenski a spus că acum se decide soarta războiului și că Ucraina trebuie susținută cu armament.

„Fiecare politician al lumii democratice trebuie să susțină sub orice formă Ucraina cu armament pentru că acum se decide cine va câștiga în acest război: libertatea sau tirania. Fiecare trebuie să facă tot ce se poate pentru ca acești militari ruși să răspundă în fața legii pentru infracțiunile comise în teritoriile ocupate ale Ucrainei”, a mai adăugat Președintele Ucrainei, notează Agerpres.

„Volodimir Zelenski s-a declarat convins că România va participa la refacerea țării sale după război și a menționat că dorește un dialog pentru susținerea comunităților românești, respectiv, ucrainene din cele două țări”, mai scrie Agerpres.

În deschiderea discursului său, Președintele Zelenski a prezentat imagini de pe străzile din orașul Bucea, localitate pe care Președintele Zelenski o vizitase chiar în cursul dimineții, înainte de discursul din Parlamentul României.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Agerpres scrie despre această vizită a Președintelui Zelenski la Bucea și despre declarațiile acestuia în fața corespondenților de război.

„Sunt crime de război și vor fi recunoscute de lume ca genocid”, a spus Zelenski, scrie Agerpres.

„Sunteți aici și puteți vedea ce s-a întâmplat. Știm că mii de persoane au fost ucise și torturate, membre rupte, femei au fost violate și copii uciși”, a adăugat Președintele Zelenski, notează Agerpres.

„Bucea, un oraș de aproximativ 37.000 de locuitori (înainte de război) situat la 30 km de capitală, a fost, împreună cu Irpin, scena unora dintre cele mai aprige lupte de la începutul invaziei ruse. (…) AFP a văzut sâmbătă cadavrele a cel puțin 22 de persoane îmbrăcate în civil pe străzile din Bucea. Una era întinsă lângă o bicicletă, iar alta avea sacoșe de cumpărături alături. Un cadavru avea mâinile legate la spate. Potrivit primarului orașului, Anatoli Fedoruk, 280 de persoane au fost înmormântate în gropi comune”, mai scrie Agerpres.

„Serviciile de informații militare ucrainene au difuzat luni, pe pagina lor web, datele personale ale circa 1.600 de soldați ruși care au acționat în localitatea Bucea din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data nașterii și gradul militar. Lista corespunde soldaților din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a peste 340 de civili în orașul Bucea. Imagini filmate după retragerea trupelor ruse arată civili morți pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropați în gropi comune”, notează Știrile ProTV.

Ucraina a deschis o investigație împreună cu statele occidentale și acuză Rusia de posibile crime de război, în timp ce Moscova susține că este o „înscenare”.

„Rusia spune că imaginile din Bucea sunt falsificate. Conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, specialiștii Ministerului rus al Apărării «au găsit dovezi ale falsificării imaginilor și alte falsuri» în secvențele video publicate. Comitetul rus de investigație a anunțat luni deschiderea unei anchete asupra răspândirii de informații false cu privire la crimele de la Bucea”, mai arată Știrile ProTV.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că ororile văzute la Bucea, care se află la 30 de kilometri nord-vest de Kiev, au fost „doar vârful icebergului”.

„Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă pe scară largă a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile regiunilor Donețk și Luhansk. Vor încerca să se înfigă și să se deplaseze în regiunea Kherson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmytro Kuleba, scrie Sky News, citată de România liberă.

„Ceea ce ați văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucea, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise până acum de armata rusă în Ucraina. Și pot să vă spun fără exagerare și cu mare durere că situația din Mariupol este mult mai gravă în comparație cu ceea ce am văzut la Bucea și în alte orașe, precum și în orașele și satele din apropierea Kievului. Ororile de la Bucea, Mariupol și din alte locuri cer sancțiuni serioase din partea G7 și UE”, a mai adăugat Kuleba, notează România liberă.

Seară liniștită!

Președintele Zelenski cere închiderea porturilor pentru Rusia was last modified: aprilie 5th, 2022 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter