Preşedintele USR cere demiterea preşedintelui AEP

12 iun. 2024
Vizualizari: 151

Președintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis „cele mai mari fraude electorale” din istoria recentă.

„Sute de voturi furate, procese verbale falsificate și un sistem electoral în derivă – toate acestea se întâmplă sub ochii lui Toni Greblă, care trebuie să își dea demisia. PSD – PNL și complicele lor, Toni Greblă, distrug democrația din România. Ne vom apăra voturile cu toate mijloacele. Nu vom permite ca voturile noastre să fie manipulate și furate de un sistem corupt construit de Ciolacu și Ciucă. Greblă și cei care l-au pus acolo trebuie să plătească pentru această fraudă în desfășurare și distrugerea încrederii oamenilor în alegeri”, a scris pe Facebook, Cătălin Drulă, arată Agerpres.

La București, deși procesul electoral s-a terminat încă de duminică seară, sunt sectoare în care rezultatele alegerilor sunt contestate de primarii în funcție.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand susținea miercuri dimineață că peste 1.000 de buletine de vot, în alb, au dispărut de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social „Sf. Lazăr”, din Capitală.

„Au mai dispărut 1000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD și PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL! Să recapitulăm situația de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuințate și anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse?”, scrie Clotilde Armand pe Facebook, arată News.ro.

„Clotilde Armand acuză fraude la vot, susținând că dispar voturi sau că sunt operate modificări în procesele verbale după numărarea voturlui, în defavoarea sa. Ea a depus și o plângere penală împotriva președintelui AEP Toni Greblă. Contracandidatul său George Tuță, susținut de PSD-PNL, susține că el este câștigătorul alegerilor. Conform rezultatevot.ro, care afișează rezultate parțiale neoficiale, George Tuță înregistrează până acum 36,53% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,85%. Prezența la vot la alegerile locale în Sectorul 1 a fost 46,31%”, mai scrie News.ro.

Candidatul ADU la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză Biroul Electoral de Sector că tergiversează soluționarea problemelor semnalate privind procesul electoral.

„Sunt multiple nereguli. Pe prima pe care am sesizat-o am făcut foarte repede întâmpinare către Biroul Electoral de Sector și încă este nerezolvată. S-au înlocuit cifrele la mine către o altă contracandidată, către doamna Bughiu. Deci 333 de voturi care trebuiau să fie ale mele au fost trecute la ea și voturile doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din secția de vot au recunoscut greșeala, că au transcris greșit datele în procesul verbal, încă nu s-a rezolvat această problemă. Biroul Electoral de Sector încearcă să tergiverseze renumărarea. Toate acestea sunt o luptă contracronometru pentru că Biroul Electoral de Sector închide din pix procese verbale în secții care nu s-au închis. La secția de vot au dispărut voturi, au dispărut pur și simplu, voturi care nu s-au mai regăsit”, declară Radu Mihaiu, scrie B1TV.

USR pierde Brașovul. Candidatul Alianței PNL-PSD, George Scripcaru, care, potrivit numărătorilor paralele ale partidelor, a câștigat funcția de primar al municipiului Brașov, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că a obținut cele mai multe voturi deoarece a fost singurul candidat care a prezentat electoratului un program.

„Nu a fost ușor să câștig pentru că am avut de-a face cu aparat userist zgomotos, cu care am avut de-a face și în 2020 (când a pierdut alegerile în fața candidatului USR, Allen Coliban – n.r.), când l-am tratat poate cu o anumită simplitate. Mie nu-mi plac campaniile cum a fost aceasta.  Am reținut toate postările unor personaje cunoscute din Brașov la adresa mea și le voi menține ca și amintire, voi reciti textele, modul de adresare mizerabil la adresa mea, inuman. (…) Diferența dintre mine și ceilalți candidați este că eu am prezentat un proiect pentru municipiul Brașov, nu am venit doar cu lozinci, doar cu simple afirmații. (…) Și cred că am procedat bine. Le mulțumesc celor care m-au votat, dar și celor care nu m-au votat și îi asigur că nu voi împărți oamenii în două categorii”, a afirmat George Scripcaru, scrie Agerpres.

Presa mai scrie că Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru 20 iunie 2024, data la care  se va discuta și despre posibilitatea transferului unui sistem Patriot către forțele armate ucrainiene.

„Pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la: Obiectivele României pentru Summitul NATO din 2024; Forțele și mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în anul 2025; Stadiul și perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale și nejustificate a Federației Ruse. Implicații pentru România; Analiza privind posibilitatea transferului unui sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forțele Armate ale Ucrainei; Avizarea solicitărilor pentru obținerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depuse de către Bithat Solutions S.R.L. și ASEE Solutions S.R.L”, scrie România liberă.

Răsturnare de situație privind pactul Green Deal, după alegerile europarlamentare de duminică.

„Manfred Weber, șeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca, în negocierile din zilele următoare, să facă presiuni pentru eliminarea interdicției privind motoarele cu combustie, prevăzută în pachetul emblematic de legi ecologice al UE, Green Deal, la scurt timp după ce Dreapta reconfigurată și-a proclamat victoria în alegerile europene”, scrie publicația Politico.eu, citată de Antena 3 CNN.

„Weber a declarat, pentru Politico, că interdicția a fost o «greșeală», promițând că grupul său va discuta despre anularea acesteia în «zilele următoare»”, mai arată Antena 3 CNN.

Seară liniștită!

Președintele USR cere demiterea președintelui AEP was last modified: iunie 12th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: